Eugen Ionescu: „Doar un rege ar putea împiedica prăbuşirea în această sărmană Românie.”

,,Da, doar un rege ar putea împiedica prăbuşirea în această sărmană Românie”

Eugen Ionescu – 27 aprilie 1990

http://www.rasunetul.ro/monarhia-constitutionala-o-alternativa-regele-mihai-i-un-model-demn-de-urmat

eugen

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

4 comentarii la &8222;Eugen Ionescu: „Doar un rege ar putea împiedica prăbuşirea în această sărmană Românie.”&8221;

  1. Ar trebuii sa ai intrebati pe romani daca stiu cine este EUGEN IONESCO…ce a scris si cat si despre cine ? Foarte putini vor sti sa va raspunda,,,in cartile elevilor din Romania este uitat ca si alti mari ai literaturii si filozofiei,teatrului …adevarati romani…in Franta Eugen Ionescu ,Brancusi,Noica sant considerati francezi si sant invatati in gimnaziu…are dreptate Ionescu E…haul nascut intre regalitate regi si popor este alimentat de comunisti ca Iliescu si Basescu,,,in Romania greu va pieri comunismul pentru ca se citeste putin…sau deloc

  2. da… dar nu regele Duda! despre care Ionesco a aflat că există, doar la… înmormântarea lui – loc unde a avut loc „a doua lipeală” Duda-Margareta.

  3. In ciuda multiplelor explicatii oferite de persoane avizate, diversiunea „Duda-rege” continua sa circule pe spatiile publice de comunicare. Tinind cont ca „parintele” acestei crase dezinformari este fostul presedinte Traian Basescu, este limpede cine se afla in spatele postarilor. Domnule Brailoiu, sa cum v-oti fi numind in realitate, macar plateste bine marinarul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s