Varujan Vosganian: „Dacă am fi restaurat monarhia în 1990… am fi evitat conflicte sângeroase şi rătăciri istovitoare.”

Am avut marea sansa de a-l cunoaste pe Rege putin timp dupa decembrie 1989. L-am vizitat la Versoix in aprilie 1990, impreuna cu o echipa a Televiziunii Romane care i-a luat un interviu ce a fost transmis pe data de 10 mai a aceluiasi an. Am fost deosebit de impresionat de statura sa regala si de felul intelept in care mi-a vorbit.

Romanii nu sunt pregatiti sa accepte din nou monarhia, mi-a spus atunci, si Romania are acum alte prioritati. Ca romanii nu erau pregatiti, e adevarat, dar ca Romania avea alte prioritati, Majestatea Sa, cu toata consideratia, probabil ca nu avea dreptate. Daca am fi avut puterea ori inspiratia de a restaura monarhia in 1990, evolutia tarii noastre si prestigiul sau international ar fi fost cu totul altele, am fi evitat conflicte sangeroase si rataciri istovitoare.

http://vosganian.ro/?p=946

vosganian

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un comentariu la &8222;Varujan Vosganian: „Dacă am fi restaurat monarhia în 1990… am fi evitat conflicte sângeroase şi rătăciri istovitoare.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s