Scrisoare domnului deputat Gigel Ştirbu: 10 mai în literă şi spirit

gigelStimate domnule deputat Gigel Ştirbu,

Îmi permit să vă felicit pentru iniţiativa legii de declarare a 10 mai despre ziua independenţei.

Consultând raportul Consiliului Legislativ, raportul Comisiei pentru Muncă şi Protecţia Socială şi avizul Guvernului, am observat că au existat obiecţii faţă de forma legii ci nu faţă de intenţia ei. Presupun că acestea justifică şi avizul negativ dat de Senatul României. Mi s-ar părea regretabil ca adoptarea legii să fie oprită din motive de literă ci nu de spirit.

Astfel, însumând propunerile şi observaţiile existente, îmi permit să vă supun atenţiei noua formă pe care ar căpăta-o proiectul de lege:

Lege privind declararea zilei de 10 Mai ca Ziua Independenţei României

Art. 1 – Se declară sărbătoare naţională ziua de 10 Mai, Ziua Independenţei României.

Art. 2 – Art. 2 – Alineatul (1) al articolului 139 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:

– 1 şi 2 ianuarie;

– prima şi a doua zi de Paşti;

– 1 mai;

– 10 mai;

– prima şi a doua zi de Rusalii;

– Adormirea Maicii Domnului;

– 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;

– 1 decembrie;

– prima şi a doua zi de Crăciun;

– douăzile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele

religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora;

Art. 3 – Autorităţile administrative publice centrale şi locale vor lua măsurile necesare pentru ca în această zi drapelul României să fie arborat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Art. 4 – Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor realiza şi vor include în programele lor emisiuni de dicate acestei zile, în conformitate cu legea privind propria organizare şi funcţionare.

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;Scrisoare domnului deputat Gigel Ştirbu: 10 mai în literă şi spirit&8221;

  1. staţi liniştiţi, dacă ajung ei la concluzia că au prea multe zile libere în calendar pe asta o s-o scoată printre primele. Voi ce credeaţi? că se vor atinge de Rusalii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s