Scrisoare deschisă deputaţilor României: votaţi 10 mai – Ziua Independenţei!

Stimaţi deputaţi,

Pe ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 11 februarie 2015 se află, la pct. 60, Propunerea legislativă pentru declararea zilei de 10 mai – Ziua Declarării Independenţei României.

Proiectul de lege nu implică transformarea zilei de 10 mai într-o zi naţională, ci transformarea ei într-o sărbătoare naţională şi zi nelucrătoare.

La 10 mai 1877, România şi-a declarat independenţa faţă de Imperiul Otoman. Suntem aproape singura ţară din Europa şi din lume care nu-şi sărbătoreşte ziua independenţei.
Declararea zilei de 10 mai drept sărbătoare naţională, este, astfel, un lucru de bun simţ şi de normalitate.

Vă rog, domnilor deputaţi, să votaţi acest proiect de lege. Procedând astfel, veţi face un gest măreţ, onorând Parlamentul din 1877, care a votat rezoluţia independenţei ţării noastre.
Istoria vă va ţine minte!

Am încredere în dreapta voastră judecată.

independenta-romaniei

Scrisoarea poate fi trimisă pe mail, cu subiectul „10 mai – Ziua Independenţei”, celor 398 de deputaţi din Parlamentul României.

Aici găsiţi mailurile acestora: Mailuri deputaţi.doc

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Scrisoare deschisă deputaţilor României: votaţi 10 mai – Ziua Independenţei!&8221;

  1. Consider ca odata cu declararea zilei de 10 Mai ca zi a independentei , se recunoate ca Monarhia a facut lucruri bune pentru Romania , poate astfel multi romani se vor convinge ca Monarhia , de multe ori a salvat Romania .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s