Nu sunt bani pentru 10 mai, domnule Victor-Viorel Ponta?

La 28 noiembrie 2013, avizul dat de guvernul Victor-Viorel Ponta, semnat de prim-ministru şi adresat Preşedintelui Senatului Crin Antonescu, privind Propunerea legislativă pentru declararea zilei de 10 mai – Ziua Declarării Independenţei României (Pl-x 616/2013) – lege organică –, era unul negativ pentru forma prezentată, pe motiv că nu se precizează „sursele financiare aplicării măsurii propuse”, adică stabilirii unei noi zile nelucrătoare.

pontaPentru conformitate, citez:

„II. În contextul actualelor evoluţii macroeconomice interne şi externe, propunerea legislativă trebuie analizată prin prisma presiunilor la care este supus, în prezent, bugetul de stat, situaţie care impune adoptarea unei politici de restrîngerere a cheltuielilor bugetare şi de abordare prudentă pentru a elimina riscul depăşirii ţintei de dificit.
Din această perspectivă, iniţiatorul nu precizează sursele financiare aplicării măsurii propuse, încălcând astfel dispoziţia art. 138 alin. (5) din Constituţia României, care prevede că „Nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare”.
[…]
III. Având în vedere considerentele menţionate la pct. II, Guvernul nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative în forma prezentată.

Cu stimă,
Victor-Viorel PONTA”

S-au găsit fonduri pentru ca 24 ianuarie, „unirea de bază”, să devină zi liberă.

Pentru Ziua Independenţei României nu se găseşte?

S-au pentru asta cere contribuţiile lunare de câte zece euro ale românilor din diasporă?

____

A existat şi un alt aviz, din 16 decembrie 2013, adresat însă Preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Ştefan Zgonea, aviz care susţine iniţiativa, sub rezerva unor modificări, lipsind însă relaţia cu argumentele prezentate la pct. II din avizul anterior:

http://www.cdep.ro/proiecte/2013/600/10/6/pvg616.pdf

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Nu sunt bani pentru 10 mai, domnule Victor-Viorel Ponta?&8221;

  1. Ciudat, eu stiam ca in punctul de vedere al guvernului vis-a-vis de aceasta lege se pasa responsabilitatea in totalitate Parlamentului, parca scria ca nu e de competenta Guvernului chestiunea, daca bine tin minte, m-am uitat pe site-ul Camerei Deputatilor la acest proiect de lege, la toate avizele comisiilor etc. Oricum mi s-a parut un pas inainte, fata de punctul de vedere al guvernului Boc, in 2011, fata de precedentul proiect legislativ cu 10 mai (respins de curand in plen), cand scria exact asa cum ati prezentat mai sus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s