Nu sunt bani pentru 10 mai, domnule Victor-Viorel Ponta?

La 28 noiembrie 2013, avizul dat de guvernul Victor-Viorel Ponta, semnat de prim-ministru şi adresat Preşedintelui Senatului Crin Antonescu, privind Propunerea legislativă pentru declararea zilei de 10 mai – Ziua Declarării Independenţei României (Pl-x 616/2013) – lege organică –, era unul negativ pentru forma prezentată, pe motiv că nu se precizează „sursele financiare aplicării măsurii propuse”, adică stabilirii unei noi zile nelucrătoare.

pontaPentru conformitate, citez:

„II. În contextul actualelor evoluţii macroeconomice interne şi externe, propunerea legislativă trebuie analizată prin prisma presiunilor la care este supus, în prezent, bugetul de stat, situaţie care impune adoptarea unei politici de restrîngerere a cheltuielilor bugetare şi de abordare prudentă pentru a elimina riscul depăşirii ţintei de dificit.
Din această perspectivă, iniţiatorul nu precizează sursele financiare aplicării măsurii propuse, încălcând astfel dispoziţia art. 138 alin. (5) din Constituţia României, care prevede că „Nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare”.
[…]
III. Având în vedere considerentele menţionate la pct. II, Guvernul nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative în forma prezentată.

Cu stimă,
Victor-Viorel PONTA”

S-au găsit fonduri pentru ca 24 ianuarie, „unirea de bază”, să devină zi liberă.

Pentru Ziua Independenţei României nu se găseşte?

S-au pentru asta cere contribuţiile lunare de câte zece euro ale românilor din diasporă?

____

A existat şi un alt aviz, din 16 decembrie 2013, adresat însă Preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Ştefan Zgonea, aviz care susţine iniţiativa, sub rezerva unor modificări, lipsind însă relaţia cu argumentele prezentate la pct. II din avizul anterior:

Dă clic pentru a accesa pvg616.pdf

3 comentarii la &8222;Nu sunt bani pentru 10 mai, domnule Victor-Viorel Ponta?&8221;

  1. Ciudat, eu stiam ca in punctul de vedere al guvernului vis-a-vis de aceasta lege se pasa responsabilitatea in totalitate Parlamentului, parca scria ca nu e de competenta Guvernului chestiunea, daca bine tin minte, m-am uitat pe site-ul Camerei Deputatilor la acest proiect de lege, la toate avizele comisiilor etc. Oricum mi s-a parut un pas inainte, fata de punctul de vedere al guvernului Boc, in 2011, fata de precedentul proiect legislativ cu 10 mai (respins de curand in plen), cand scria exact asa cum ati prezentat mai sus.

Lasă un comentariu