10 Mai – Ziua Independenţei, pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor din 11 februarie 2015

http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta.OrdineZi?dat=20150211

Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 11 februarie 2015

Aprobată: 03.02.2015
[…]
V. ALTE INIŢIATIVE CU PROPUNERE DE RESPINGERE

60. Propunerea legislativă pentru declararea zilei de 10 mai – Ziua Declarării Independenţei României (Pl-x 616/2013) – lege organică – Respinsă de Senat – 9.12.2013
Raport – Comisia pentru muncă (Respingere) – distribuit – 10.04.2014
Cameră decizională

camera deputatilorÎNDEMNUL DEPUTATULUI PNL RADU ZLATI

[…] Domnule Premier, așa după cum probabil știți, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților se va afla curând inițiativa parlamentară privitoare la declararea zilei de 10 Mai ca Zi Națională a României. În comisia parlamentară de resort, în care partidul pe care îl conduceți are asigurată, alături de aliații săi politici, o majoritate confortabilă, această inițiativă a primit aviz negativ  – dar plenul Camerei, în urma luărilor de cuvânt a subsemnatului și a domnului deputat Varujan Pambuccian, a decis retrimiterea proiectului de lege la Comisie pentru raport suplimentar.

Domnule Premier, am aflat din presă despre poziția dumneavoastră politică, poziție care a marcat o schimbare semnificativă a conducerii PSD în raport cu instituția Casei regale. Am urmărit cu satisfacție prezențele Domniei Voastre la unele evenimente organizate de către Casa Regală, și nu pot spera decât că acea prezență nu era doar una formală, protocolară sau destinată activității de PR electoral.

De acea vă invit cu respect, domnule Premier, să participați la ședința de plen în care proiectul legislativ al PNL, având ca obiect declararea zilei de 10 Mai ca Zi Națională, și prin votul pozitiv acordat acestui proiect să confirmați plenar faptul că v-ați rupt de orice reminiscență a unui regim odios, regimul comunist. Regimul comunist a încercat să facă uitat caracterul festiv al acestei zile, care nu a fost doar un prilej de a sărbători Ziua Independenței ci și, poate mai ales, Ziua Regelui, ziua care amintea românilor de Casa Regală a României și istoricele realizări ale acesteia.

Ceea ce comuniștii au încercat să șteargă din memoria colectivă a românilor dumneavoastră, Domnule Premier, împreună cu colegii dumneavoastră de partid, puteți repara. Căci nu cred că puteți, Domnule Premier, să stați la dreapta Majestății Sale sau a Altețelor lor Regale azi, și să refuzați această reparație istorică adusă ideii monarhice și Casei Regale, mâine. În consecință, Domnule Premier, vă invit cu căldură să veniți alături de ceilalți deputați iubitori de neam și țară, dar și respectuoși față de o instituție căreia îi datorăm imens pentru construirea României moderne, și să votați pentru declararea zilei de 10 Mai ca Zi Națională a României.

03.02.2015, București

Radu Zlati,

Deputat PNL

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

9 gânduri despre &8222;10 Mai – Ziua Independenţei, pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor din 11 februarie 2015&8221;

  1. Minunat 1 decembrie ? Din contra …
   – Semnarea actului (si practic intrarea in vigoare) a INDEPENDENTEI NATIONALE sa facut pe 10 mai,nu 1 dec.
   – Sa PROCLAMAT unirea UNEI SINGURE ZONE,restul sa facut in perioade diferite
   – Unirea sa facut,practic,in 1919 cand sa eliberat ultima bucata de pamant,in Carei si Arad nu in 1918.
   – A sarbatorii 1 decembrie,care NU ESTE ZIUA INDEPENDENTEI (aceasta fiind ziua normala care trebuie sarbatorita si pe care toate tarile o sarbatoresc) e ca si cum ai face prohodul tarii in fiecare an,pentru ca tara nu este intreaga.

   Pe langa toate astea SUNTEM SINGURA TARA DIN LUME CARE NU-SI SARBATORESTE ZIUA NATIONALA DE ZIUA INDEPENDENTEI.

  1. Atentie! Pe data de 9 mai 1877 a fost doar citit in Parlamentul Romaniei – de catre ministrul de externe Mihail Kogalnicianu – documentul Proclamatiei privind independenta de sat a Romaniei.
   Pe data de 10 mai 1877, acest document intra insa in vigoare si dobandeste adevarata sa valoare istorica fiind semnat si promulgat de catre Carol I.
   Forta unei natiuni consta tocmai in modul in care fiii sai ii cunosc si mai ales ii respecta istoria….Din pacate, majoritatea romanilor nu cunosc istoria adevarata a acestei tari si cu atat mai putin o respecta….

 1. Cei care nu se misca, nu observa lanturile lor.
  Daca ne organizam intre 500.000 si 1 mil de persoane sau cetateni romani, putem face
  un referendum si ca atare miliardele confiscate de la politicienii hoti sa fie folositi
  de pensionarii si saracii din Romaia .
  Noi romanii, stapanii in drept ai Romaniei, putem face asta si fara sa iesim pe
  strada; este o metoda mult mai sigura; sa ne aducem aminte, ce pot face
  politicienii cand doresc sa ne opreasca – trimit mascatii si ne rup spatele.
  Ca inventator, eu, Mita Coloca, stiu ce putere are electronica in ziua de astazi si
  stiu ca de partea noastra se afla si cetatenii scandinavi.
  In acest demers tin sa subliniez inca o data faptul ca nu este implicat nici un partid
  politic
  Prin intermediul Radioteleviziunii si Masmediei europene hotii politicieni din
  Romania vor fii supusi la un adevarat cutremur.
  Fara dumneavoastra, cetateni romani, nu pot sa fac nimic, dar cu dumneavoastra
  pot sa fac tot ce trebuie facut; ajutati ma, ca sa fiti ajutati in viitor.
  Skype:diaamontmita1
  suedia70@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s