Ion Jinga: „Familia Regală a României transcende forma de guvernământ.”

„Deşi sunt ambasadorul României ca republică, Majestatea Sa Regele Mihai şi Familia Regală a României transcend forma de guvernământ. După părerea mea, şi nu am avut niciodată vreo ezitare să o spun, Regele reprezintă o valoare naţională, astfel încât prezenţa Majestăţii Sale, a membrilor Casei Regale a României, contribuie la promovarea intereselor şi valorilor României. Regele a fost ambasador al României pentru aderarea la NATO, Principesa Margareta e implicată în activităţi caritabile […] şi de promovare a valorilor româneşti. […]

Cred că Principesa Margareta are toate motivele şi ingredientele să urmeze exemplul tatălui său.”

E.S. ION JINGA, ambasadorul României în Regatul Belgiei (2003-2008) şi în Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (2008-prezent).

documentarul În numele Tatălui, minutele 40:00-42:00

http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-300740

Ion Jinga

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Ion Jinga: „Familia Regală a României transcende forma de guvernământ.”&8221;

  1. Acesti oameni sunt rari,pe cale de disparitie,chiar.Oameni care isi dau seama ca NORMALITATE inseamna REGALITATE,si ca doar cu Majestatea Sa,parintele nostru,in locul predestinat,la conducerea acestei tari,tara isi va revenii.Dupa parerea mea,el tocmai a recunoscut ca este monarhist si ca crede necesara reAFIRMAREA monarhiei.Cel mai probabil,faptul ca a fost ambasador in 2 Regate Superbe si cu siguranta a interactionat de mai multe ori cu suveranii acestora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s