„Ion Raţiu a fost şi el monarhist şi a jurat că, dacă va fi ales preşedinte, va organiza referendum pentru reinstaurarea monarhiei.”

Romania este o tara in care viitorul presedinte (potrivit sondajelor) s-a declarat monarhist. Credeti ca romanii ar vrea sau ar trebui sa-si doreasca un rege?

Nicolae Raţiu: Traiesc intr-o tara care este monarhie si pot sa-i apreciez avantajele. Daca seful statului este departe de orice partid politic, demonstreaza ca isi iubeste tara si singurul scop este sa o serveasca. Regele Mihai a fost un erou al timpului sau, dar n-a fost inteles pentru ca n-a fost in interesul conducerii tarii sa-i explice rolul.

Ion Ratiu a fost si el monarhist si a jurat ca, daca va fi ales presedinte, va organiza referendum pentru reinstaurarea monarhiei. Emil Constantinescu a jurat acelasi lucru – dar dupa patru ani a ales sa uite aceasta promisiune.

http://www.ziare.com/politica/politica-interna/nicolae-ratiu-emil-constantinescu-a-avut-un-complex-de-inferioritate-fata-de-tatal-meu-interviu-1228874

ratiu

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

4 gânduri despre &8222;„Ion Raţiu a fost şi el monarhist şi a jurat că, dacă va fi ales preşedinte, va organiza referendum pentru reinstaurarea monarhiei.”&8221;

 1. Da, categoric da, d-ul Ion Raţiu a fost un adevărat monarhist. De ce ?
  Pentru că s-a născut în monarhie, a fost educat în monarhie iar faptele domniei sale au demonstrat că este un adevărat monarhist…

 2. problema nu se pune sa fie monarhie, se pune cu oamenii manipulati care nu stiu in ce tara sunt, care este capitala tarii, cei care voteaza de cateva ori si nimeni nu le face nimic, cu toate ca se cunosc dupa codul numeric personal, pensionarii care sunt toti psd-isti de frica ca le taie pensiile, etc. Cand se vor termina toate acestea nu ne mai este frica de referendum pentru majestatea sa , pentru ca legal ar fii sa ocupe functia de acu dc nu chiar trebuia sa o ocupe inaintea lui ion ilievici iliescu…

  1. De ce jigniţi pensionarii?!
   Eu sunt pensionar de 12 ani, am fost jignit de guvernele Boc şi regimul „băsist” cu apelativul „Pensionar de lux”deşi prin afacerea pe care am creat-o în pensie pentru mine şi familia mea, plăteam taxe şi impozite lunare către stat în cuantumul valorii pensiei pe care o primeam, în fapt acelaşi regim care la jignit şi pe Majestatea Sa.Nu sunt şi nici nu am fost vreodată membru de partid PSD, PNL sau PDL dar sunt monarhist, cred în Casa Regală a României şi în Regele meu, respect valorile monarhiei constituţionale care ar trebuii să primeze decizional în actul politic românesc.
   Nu sunt deacord cu opinia dvs. d-le Tavy, vă citez „…pensionarii care sunt toti psd-isti de frica ca le taie pensiile, etc”, pentru că suntem mulţi cei care nu suntem „psd-işti” şi cărora nu ne este frică că ni se taie pensiile… Eu unul chiar sunt mândru că sunt pensionar, pentru că în fapt este o frumoasă împlinire pe drept pentru cea ce am făcut pentru mine, pentru familia mea, pentru societatea românească a cărui membru mă simt onorat să fac parte.
   Este mult adevăr în vorbele din popor ” pădure fără uscături nu există” dar la fel de adevărat este şi faprul că procentul uscăturilor la nivelul societăţii româneşti este dat în ansamblu de întreg, de toate categoriile sociale şi profesionale, nu numai de pensionari d-le Tavy. În analiza dumneavoastră ar mai trebuii să aveţi în vedere că „elita”actuală a României încă este mânjită bine în imagine de indivizi cu diplome cumpărate sau obţinute pruin relaţii şi rubedenii, nu prin muncă şi har, în fapt adevăraţi plagiatori…Că vrem sau nu să recunoaştem, aceste „hahalere” fac mai mult rău decât un pensionar, pentru că devin acele modele nocive pentru generaţia tânără.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s