„Personalitatea filosofică a lui Mihai Eminescu” (15 ianuarie 2015, Facultatea de Drept)

tudorvisanmiu

Vă invităm joi, 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, în amfiteatrul Facultăţii de Drept, de la ora 19:00, la prelegerea intitulată Personalitatea filosofică a lui Mihai Eminescu.

Prelegerea va fi susţinută de Tudor Petcu, eseist şi publicist.
„Fondul cultural românesc ar fi fost unul mult mai sărac fără imaginarul poetic şi jocul filosofic eminescian. Mihai Eminescu a reprezentat un adevărat moment de cotitură în evoluţia culturii române, în aşa măsură încât, dacă contextul ar fi fost unul mai favorabil, ar fi putut sta la masa marilor culturi occidentale.” (Tudor Petcu)

Evenimentul este organizat sub egida Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei. De ziua poetului naţional, un redutabil jurnalist politic, ne amintim crezul acestuia: „Respingerea a tot ce este republică, mai mult sau mai puțin deghizată, și conservarea Constituției cu monarhia constituțională ce avem, iată statornicile noastre principii.” (ziarul „Timpul”, 1878).
Intrarea este liberă. Vă aşteptăm.
Facultatea de Drept

Vezi articol original

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s