Winston Churchill: „Am o mare consideraţie pentru regele României, care a acţionat cu curaj când ţara se afla într-o situaţie dificilă.”

churchillWinston Churchill: „I have much sympathy with the King of Romania who acted with courage in the difficult situation of his country…”

BBC, Exiled king ‘should become pilot’, Sunday, 2 January, 2005

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/4118629.stm

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;Winston Churchill: „Am o mare consideraţie pentru regele României, care a acţionat cu curaj când ţara se afla într-o situaţie dificilă.”&8221;

  1. Dacă şi faptele d-lui Winston Churchill ar fi arătat adevărul istoric la fel de bine ca şi vorbele domniei sale, altfel poate arăta România secolului XXI… şi mă refer strict la atitudinea d-lui Winston Churchill vis a vis de România la Conferinţa de la Yalta 04-11 februarie 1945.

  2. Asa curaj de mare si de mult ca a umplut istoria cu el si visteria rusilor….
    A uitat un singur lucru si poate cel mai de pret: ROMINII erau in stare sa faca tot ce trebuie inclusiv jertfa suprema pentru ca sa nu invatam ruseste obligati de istorie si sa nu pierdem teritorii strabune din pix(stilou).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s