Marius Ghilezan: „Bunicii noştri au murit cu gândul la Restaurarea Monarhiei.”

„Până în 1945, odată cu instaurarea Guvernului Groza, nimeni nu a contestat Dinastia română, timp de peste 80 de ani. Chiar şi pe vremea dictaturii Regale, românii nu s-au dezis de Suveran.

Imnul Regal se cânta în toate şcolile de dimineaţă. Pe pereţii claselor era portretul Regelui. Nu a fost nevoie de nicio schimbare de drapel, stemă sau text al cântecului.

Bunicii noştri au murit cu gândul la Restauraţie. Să vină cineva să nege, cu argumente.

Republica s-a instaurat prin forţa Armatei de ocupaţie sovietică. Actul de la 30 decembrie s-.a comis sub ameninţarea uciderii a 1.000 de tineri în faţa Palatului Elisabeta.

Când s-a abolit Monarhia, poporul român nu a fost consultat. Deci, orice constituţionalist de bun simţ, ştie că democraţia plebiscitară acţionează în oglindă, într-un cadru definit de Legea fundamentală.

ghilezan

Cu doamna Doinea Cornea

Regele Carol l a făcut 78 de instituţii în mai puţin de 17 ani. Multe dintre acestea, Ateneul, Banca Naţională, CEC-ul, Biblioteca Central Universitară, Muzeul Naţional de Istorie etc, funcţionează şi azi. Cei patru preşedinţi ai României au dus instituţiile statului în cele mai degradante poziţii publice. Niciodată românii, în întreaga istorie, nu au dispreţuit în asemenea hal autorităţile.

Nu în ultimul rând, Regele este un simbol şi un garant al echilibrului sociale. El este rege atât al socialiştilor, cât şi al liberalilor. Regele constituţional este cel care domneşte, nu guvernează.

Cele mai puternice state ale Europei sunt conduse de monarhi:  Belgia, Denmarca, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Monaco, Luxemburg, Andora. Familia regală a României este înrudită cu toate acestea.
Preşedinţii nu au fost unşi niciodată cu Mirul Sfânt.

Nici un preşedinte nu s-a bucurat de mângâierea unui milion de oameni într-o singură zi, cum a fost de Paşte 1992.”

Marius Ghilezan

Argumente pentru cei care se luptă cu republicanii

14 octombrie 2011

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un comentariu la &8222;Marius Ghilezan: „Bunicii noştri au murit cu gândul la Restaurarea Monarhiei.”&8221;

  1. Da, consistente argumente la care aş mai adăuga unul, TRADIŢIA.
    De peste 2000 de ani, indiferent de numele care l-a purtat poporul român de-a lungul timpului istoric, neamul nostru a avut lideri conducători de stat REGI, VOEVOZI, PRINCIPI, DOMNITORI şi iar REGI şi doar 66 ani a avut primministru, secretar de partid sau preşedinţi (patru la număr) ca lideri de stat republicani. Nu putem pune semnul matematic „>” sau „=” între 66 > 2000 sau 66 = 2000. Matematica ne-ar lăsa corigenţi la „taina” socotelilor…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s