Klaus Iohannis: ” am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori.”

Sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate.

De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori”

– Klaus Iohannis

iohannis

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca nu exista o unica istorie "obiectiva si adevarata", ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor (care ar trebui facuta de oameni de stat). In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

5 gânduri despre &8222;Klaus Iohannis: ” am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori.”&8221;

  1. Daca in 1989 am fost intr-o masura, sustinatorul monarhiei constitutionale ca forma de guvernare, astazi consider ca monarhia nu mai trebuie sa fie o prioritate…nu sunt omul care sa se uite mereu peste umar la ceea ca am lasat in urma asa ca pt. Romania de astazi monarhia o forma depasita, anacronica…tot respectul pt. familia regala…imi plec fruntea in fata Regelui Mihai… mare om de stat, care a avut la un moment dat un rol dererminant in destnele tarii…dar ma plec in fata Majestatii Sale…Poporul Roman care in 1991 a hotarat republica…
    O intrebare cat la suta din romani credeti ca ar mai dori monarhie?

  2. 80 % din segmentul informat al populatiei doreste monarhie constitutionala, domnule Benedek! Motivul principal este ca toti presedintii republicii romane alesi prin vot universal incepind din 1990 au urmarit prioritar interesele gruparilor politice si economice care i-au sustinut. Prin structura si educatie, un monarh constitutional, fara a detine putere de decizie excesiva, apara interesele perene ale unei natiuni. Doi „colosi” ai spiritualitatii romanesti, Mihai Eminescu si Nicolae Iorga au argumentat magistral de ce nu e functionala la romani forma de guvernamint republicana. Eminescu in 1878, Iorga in 1934 dar, daca analizati atent comportamentul socio-politic al romanilor, el nu s-a schimbat fundamental in zilele noastre .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s