Klaus Iohannis: ” am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori.”

Sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate.

De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori”

– Klaus Iohannis

iohannis

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

7 gânduri despre &8222;Klaus Iohannis: ” am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori.”&8221;

  1. Daca in 1989 am fost intr-o masura, sustinatorul monarhiei constitutionale ca forma de guvernare, astazi consider ca monarhia nu mai trebuie sa fie o prioritate…nu sunt omul care sa se uite mereu peste umar la ceea ca am lasat in urma asa ca pt. Romania de astazi monarhia o forma depasita, anacronica…tot respectul pt. familia regala…imi plec fruntea in fata Regelui Mihai… mare om de stat, care a avut la un moment dat un rol dererminant in destnele tarii…dar ma plec in fata Majestatii Sale…Poporul Roman care in 1991 a hotarat republica…
    O intrebare cat la suta din romani credeti ca ar mai dori monarhie?

  2. 80 % din segmentul informat al populatiei doreste monarhie constitutionala, domnule Benedek! Motivul principal este ca toti presedintii republicii romane alesi prin vot universal incepind din 1990 au urmarit prioritar interesele gruparilor politice si economice care i-au sustinut. Prin structura si educatie, un monarh constitutional, fara a detine putere de decizie excesiva, apara interesele perene ale unei natiuni. Doi „colosi” ai spiritualitatii romanesti, Mihai Eminescu si Nicolae Iorga au argumentat magistral de ce nu e functionala la romani forma de guvernamint republicana. Eminescu in 1878, Iorga in 1934 dar, daca analizati atent comportamentul socio-politic al romanilor, el nu s-a schimbat fundamental in zilele noastre .

  3. Formatul politic republican ,nu a facut din romani , o natiune mai buna decat monarhia constitutionala , indepartata prin mijloace josnice tipic comuniste .Dimpotriva.
    Argumentele ar ocupa mult timp si spatiu . Da doamne romanului mintea cea de pe urma !

  4. SINGURA SI, ADEVATRATA, VARIANTA AR FI IN, MOD SIGUR DE 100% „MONARHIA” CONSTITUTIONALA… PENTRU CA UN *REGE* NU MINTE. SI, NU FACE CE AU FACUT, ACESTI, MIRLANI… SI, BURGHEZIA NEOCOMUNISTA… S,I SLEAHTA, LOR… FOARTE SIGUR ESTE GARANTAT, DIN OFICIU CA IEI ATUNCI NU MAI AU CE SA CAUTE ACOLO. PENTRU CA AU DISTRUS ROMINIA…DECI ACEST *REGE* CARE ESTE UNICAT APROAPE IN, LUME, DECI LA NIVEL GLOBAL!! A AVUT ATITA, RABDARE, ATITEA, ANI? SI, GUNOAIELE COMUNISTE IAU PUS PIEDICI? CIND, A FOST ALUNGAT DE CATRE, COMUNISTI,,, SI, ATUNCI IAU LUAT DREPTUL LA CETATENIA, ROMINA LAU, FACUT, APATRIT… FARA. TARA” OAMENI BUNI DA VOI VA-DATI, SEMA, CE A SUFERIT ACEST OM EL ESTE UN OM CU MULTA RABDARE, S,I A-STAT IN, EXIL ATITEA, ANI/ TOT CU GINDUL, CA VA AJUNGE CA ROMINIA, SA DEVINA DEMOCRATA.. SI, SA INTIMPLAT, DAR DIN CAUZA CIUMEI ROSII, SI.A LUI ILICI ILIESCU” CARE NU IA PERMIS SA INTRE IN, TARA. LUI… DOMLE, ASTEA SUNT LUCRURI ADEVARATE, SI, NU SUNT MINCIUNI. REGELE A SPUS ADEVARUL DECI SI, IN, ANUL 1948-PE-3 -IANUARIE A PLECAT REGELE SI, ATUNCI COMUNIST,I LAU, TRATAT TOT LA FEL CA PE un vinzator, de tara,
    regele a avut asupra lui o servIeta…STITI, CE AU FACUT, COMUNISTI, CU EL? IAU LUAT SERVIETA SI, LAU ,CONTROLAT… STITI, CE AU GASIT,? UN STEAG TRICOLOR. SI, ERA INVELIT, INTRO, PUNGA PAMINT. ROMINEASC… CA PARAC, A AVUT PRESIMTIRE, CA NU SE VA MAI INTOARCE, IN, ROMINI..A PENTRU CA AU OCUPATO RUSI.. PADUCHISI, SI, ROMINI, COMUNISTI. PADUCHISI… CA SI, MIRLANI. NOSTRI, AU FOST DE MULTE ORI MAI RAI CA RUSI. ASA SA STITI, ASTAI. ADEVARUL NU MINCIUNIULE, CARE LEAU, SPUS IEI SI, NEAU, INVATAT, O ISTORIE MINCINOASA. SI, CONFUZA SI, NEREALA ACEST REGE UN OM MINUNAT. CARE PLINGEAU,,,LUEMA. DUPA, EL… SI, LAU ,REGRETAT ZECI DE ANI.. IMI, ADUC AMINTE CIND, ERAM COPIL. CA OAMENI LA TARA, ZICEAU DE AMERICANI CA ASTA ASTEPTAU, CA SA VINA AMERICANI SA NE ELIBEREZE DE COMUNISMUL ACELA,… URIT, SI,,,INVERSUNAT,,,, DICTATORIAL. CA SA VINA REGELE” ASA VORBEAU CA ROSII, ADICA, COMUNISTI, ROMINI, SI, RUSI ERAU CA FRATI, ATUNCI DAR POPORUL NU IA SUPORTAT… CA IEI AU DEPORTAT PESTE 2 MILIOANE DE ROMINI, DIN ROMINIA. SI, LA PUSCARII, SI. DOMICILIUL FORTAT, SI ,INCHISORILE. COMUNISTE. SI, TOATE MIZERIILE POSIBILE ASTA AU FACUT,*****!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s