„Ingineria în perioada monarhiei” (31 octombrie 2014, Muzeul Ţăranului Român, ora 18:00)

tudorvisanmiu

Afiş 1. InginerieAlianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei organizează seria de conferinţe „România în perioada monarhiei”. Scopul conferinţelor este relevarea rolului şi importanţei avute de Casa Regală în perioada Monarhiei (1866-1947) în dezvoltarea diverselor domenii.

Conferinţele vor fi susţinute de specialişti de prestigiu din domeniul abordat de tematica respectivă.

Conferinţa „Ingineria în perioada monarhiei” are loc vineri, 31 octombrie, orele 18:00, în București, la Muzeul Naţional al Țăranului Român (lângă Piața Victoriei), sala Horia Bernea.

Intrarea este liberă.
Tema „Ingineria în perioada monarhiei” este, susţinută de:

Dr.Ing. Mihai Mihăiţă (preşedinte AGIR), „Căile ferate în perioada monarhiei”

Dr.Ing. Mircea Ignat (INCDIE ICPE-CA, specialist în istoria electrotehnicii româneşti), „Ingineria electrică în perioada monarhiei”.
Dr.Ing. Ioniţă Dăescu, „Nicolae Vasilescu Karpen, Directorul
Școalei Politehnice din București”

Vezi articol original

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s