Majestatea Sa Regele Mihai I al României este unionist! Casa Regală a României susţine unirea cu Basarabia!

Majestatea Sa Regele Mihai I al României:

„Basarabia, Moldova, Muntenia Transilvania, Oltenia, Banatul, Dobrogea sunt doar locuri de naștere ale omului. De îndată ce el începe să vorbească românește, el este român și aparține unei țări unice și indivizibile – România. Basarabeni sau olteni ne numim doar după locul de baștină. Dacă suntem de acord cu independența Basarabiei, înseamnă că în principiu suntem de acord și cu independența Banatului, Olteniei, Transilvaniei și așa mai departe. E un fel de a gândi periculos și foarte antiromânesc. […] Basarabia nu poate și nici nu trebuie să fie independentă față de România, ca de altminteri nici un alt pământ românesc.

Fără Basarabia, România nu este un lucru întreg. Cele mai multe suferințe ale ei chiar de aici se trag. Românii au început să afle care e cauza principală a nemulțumirii lor. Ei vor Basarabia așa cum un organism vătămat vrea să se vindece și astfel să-și recapete integritatea. Conducerea actuală a pierdut pentru totdeauna șansa de a se așeza în fruntea românilor în cea mai importantă chestiune politică pe care ar fi avut-o de rezolvat.

(Mircea Ciobanu, „Noi convorbiri cu Mihai I al României”, Humanitas, 1992)

familia_regala

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României:

„Vreau să vă propun două modalități de unire imediată — una ar fi să facem repede o autostradă de la București la Chișinău și a doua este să facem ca șinele de cale ferată să aibă aceeași distanță între ele.”

“Vom încerca de aici încolo, atât generația noastră, cât și a șasea generație regală (Principele Nicolae, n.m.), să venim aici în mod regulat, acasă, din când în când, pentru a dura proiecte fie de natură instituțională, cum ar fi cele din domeniul sănătății, social, al culturii, cât și cele care privesc sectorul privat, de natură economică, după puterile noastre.”

(declaraţie 8 octombrie 2013)

Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României:

„Mă simt atât de mult acasă.”

(declaraţie 7 octombrie 2013, după ce a ajuns în Chişinău)

“Principele a făcut ceea ce nu va putea face nici un lider de la Moscova niciodată. S-a dus singur în fața unui grup de ruși comuniști și le-a dovedit că lui nu-i este frică, pentru că este acasă. Nici Rogozin și nici Kiril, niciodată, nu vor putea repeta ceea ce a făcut principele, pentru că le este frică și știu pentru ce poartă vină. Rușii ăia au crezut că principele va da înapoi și va pleca, așa cum au făcut-o și fricoșii de la Moscova, în schimb ei au fost salutați respectuos și principele a depus coroana de flori mai calm ca niciodată la monumentul lui Ștefan cel Mare. Comuniștii însă au rămas neclintiți, blocați și tot atât de ridicoli.” (NICU GUŞAN)

Înregistrarea momentului – AICI (“Suntem întristaţi că există încă persoane atât de nefericit manipulate de propaganda comunistă”aici)

barbati regali3

 

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Majestatea Sa Regele Mihai I al României este unionist! Casa Regală a României susţine unirea cu Basarabia!&8221;

  1. Reblogged this on tudorvisanmiu and commented:

    „Gândindu-ne la eliberarea Patriei, să ne gândim şi la reîntregirea ei, fără preget, să ne încordăm voinţa întru îndeplinirea acestor aspiraţii ale întregului popor român.” – Majestatea Sa Regele Mihai, în 1988, la 70 de ani de la unirea Basarabiei cu ţara (1918), „regretând că împrejurările mă împiedică să fiu printre voi, în această zi care aminteşte că voi, basarabenii, v-aţi pronunţat liber în favoarea reîntoarcerii voastre în vadul strămoşesc.” „vă exprim neprecupeţitul meu sprijin în lupta ce o duceţi în redobândirea libertăţii în această parte a României care ne-a fost răpită” (apud Doina Uricariu, „Scara Leilor”, vol. I, Polirom, 2011, pp.350-351).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s