Filip-Lucian Iorga: „Nu mai suntem la fel de uituci în faţa Regelui: stăm mai drepţi în faţa istoriei.”

„Stăm sub semnul lui Carol I, care a deplasat România mai la vest. Înainte, datorită contextului politic, domnitorii sărutau papucul sultanului. Cuza a stat pe un scaun în faţă sultanului, iar Carol a stat lângă sultan – ceea ce era o mare încălcare a protocolului, pe care însă principele a făcut-o, fiind el însuşi un prinţ de stirpe veche, dintr-o mare casă europeană.” 

„Monarhia ne-a adus la masă cu mai marii lumii. Până atunci mâncam doar firimiturile de la masa lor…”

„Nu mai suntem la fel de uituci în faţa Regelui: stăm mai drepţi în faţă istoriei.”

„în 1990, nucleul dur al monarhiştilor era alcătuit din oameni mai în vârstă, care cunoscuseră vremea monarhiei – iar populaţia era destul de ostilă ideii de monarhie. Acum, nucleul dur este alcătuit din monarhişti din ce în ce mai tineri – iar ideea de monarhie devine din ce în ce mai populară. Nu mai este astăzi nevoie să scoatem 1 milion de oameni în stradă, ca în 1992.”

„Înainte de 1947, toţi românii patrioţi erau monarhişti.”

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s