Dinu Zamfirescu: „Monarhia este singura soluţie viabilă pentru ca această ţară să se bucure de prestigiul de care s-a bucurat.”

„Am avut o educaţie monarhistă.”

„La 8 noiembrie 1945 am fost arestat fiindcă îmi exprimasem simpatia la adresa Majestăţii Sale Regelui Mihai. Am vrut să arătăm opiniei publice internaţioanel simpatia existentă pentru Rege.”

„Actul de la 23 august 1944 a fost unul de mare curaj. Sunt în curs de descifrare a unor documente privind acea noapte, pe care le voi publica.”

„L-am cunoscut pe Rege mai bine în exil şi în periaoda în care nu i se permitea să vină în ţară. Pe 19 decembrie 1989, m-am dus la Versoix şi i-am propus să dea un mesaj pentru armata română, un îndemn ca aceasta să nu tragă în populaţie. A fost o întarziere, dar mesajul a fost înregistrat şi nu este foarte cunoscut.”

„Monarhia este singura soluţie viabilă pentru ca această ţară să se bucure de prestigiul de care s-a bucurat.”

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Dinu Zamfirescu: „Monarhia este singura soluţie viabilă pentru ca această ţară să se bucure de prestigiul de care s-a bucurat.”&8221;

  1. Eu nu am avut o educatie monarhista -nici nu am!!Dar exista si o componenta autoeducationala ,care pleaca din constiinta ,din suflet ,din comparatie ,din respect si bun -simt!Aceasta schimba paritatea ,proportional cu modul propriu de a discerne realitatea !Acest demers introspectiv are efectul unei avalanse care te transforma si de unde nu mai exista cale de intoarcere!Astfel pot afirma ca cea mai importanta persoana care mi-a strans mana intr-o secventa memorabila pentru mine a fost MAJESTATEA SA REGELE MIHAI AL ROMANIEI .Acest OM este o istorie condensata intr-o esenta ,pe care unii dintre noi o sorbesc prin toti porii ,prin toate sinapsele!Altii nu se pot respira ,desi sunt din aceeasi sulfurica substanta!Dar si pe ansamblu ,CASA REGALA A ROMANIEI este demna de consideratie ,respect in contextul european al monarhiilor ,fara tagada!TRAIASCA REGELE!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s