Ion Andrei Gherasim: „Un monarh are tot interesul să aibe cetaţeni liberi economic si prosperi.”

„Susţin în continuare reinstaurarea Monarhiei in România. Monarhia este o soluţie pentru România deoarece îi poate oferi protecţie si stabilitate.

Un preşedinte de ţară poate fi bun, dar la fel de bine poate fi un agent al unor interese, economice în primul rând.

Un monarh nu poate fi cumpărat pentru simplul fapt că acesta nu-şi poate permite sa vândă pe nimic Ţara, nu-şi distruge Regatul de dragul a 30 de arginţi. Deasemenea, un monarh are tot interesul să aibe cetaţeni liberi economic si prosperi, pentru a nu permite forţelor ostile să destabilizeze şi să ocupe ţara, tot economic în vremurile noastre, dar şi teritorial, Doamne fereşte, se mai poate întâmpla.

Trebuie să gândim serios reinstaurarea monarhiei in România şi a unei drepte autentice pentru a repune ţara pe un făgaş de funcţionalitate normală, dar şi a o apăra, în viitor de orice agresiune ce se poate ivi. Dacă partidele politice sunt cumpărate de diferite forţe (economice) a căror interese le reprezintă, şi tot mai puţin reprezintă interesele cetăţeanului, al clasei de mijloc, măcar şeful statului sa nu fie dat de un asemenea partid, pentru a avea un arbitru, un garant al intereselor ţării.

Un preşedinte dat de un partid politic va promulga legea propusă de partid chiar daca ea va defavoriza clasa de mijloc până la a o elimina complet de pe piaţă, pe când, un rege nu-şi poate permite aşa ceva,deoarece înseamnă să se lovească pe el însuşi. După părerea mea contextul dificil de pe plan mondial în care ne aflăm este mai degrabă favorabil monarhiei decât republicii.

Ion Andrei Gherasim

29 septembrie 2014

mesaj trimis prin secretariatul Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

Andrei Gherasim, la stânga Seniorului Corneliu Coposu.

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un comentariu la &8222;Ion Andrei Gherasim: „Un monarh are tot interesul să aibe cetaţeni liberi economic si prosperi.”&8221;

  1. Nu trebuie sa fim Monarhisti numai la nivelul declarativ pe net. Eu sunt pensionar nu locuiesc in orasul in care m-am nascut sau am facut studiile. De aceea va rog pe cei care aveti viata sociala , concretizati aceasta dorinta prin infiintarea unui partid sau unei miscari VIZIBILE in media. Altfel nu se va intampla ceva .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s