Cristian Bădiliţă: „De ce votez monarhia la prezidenţiale.”

26 septembrie 2014

„1. Republica s-a instaurat în România la iniţiativa şi sub presiunea marelui dictator sovietic Stalin. Cum bine se ştie, Regele Mihai a fost obligat să abdice prin şantaj: dacă nu ar fi semnat actul de abdicare, o mie de studenţi ar fi fost executaţi. Voinţa poporului nu a fost consultată asupra schimbării de regim.
2. În România, republica este echivalentă cu regimul criminal comunist şi cu regimul mafiot postcomunist.
3. Primul preşedinte al republicii a fost dictatorul Nicolae Ceauşescu. El a rămas modelul preşedinţilor ulteriori.
4. Instituţia prezidenţială nu are legitimitate în România. Este injust ca preşedintele unei republici de origine comunistă să uzurpe locul deţinut, de drept, de Casa Regală a României.
5. Ca monarhişti şi patrioţi români refuzăm să finanţăm din impozitele noastre o campanie republicană de origine comunist-sovietică.
6. Partidele politice, Parlamentul, Senatul sunt forţe politice şi instituţii legitime, normale. Singura instituţie nocivă şi nelegitimă, care trebuie să dispară din România, este instituţia prezidenţială.
7. Monarhiştii români nu vor boicotarea alegerilor prezidenţiale. Ei vor participa MASIV şi vor scrie pe buletinul de vot cuvântul MONARHIE. Toţi românii care au convingeri monarhiste sunt îndemnaţi să voteze în acest sens, pentru a şterge, printr-un simplu gest de demnitate personală, ruşinea istorică din decembrie 1947.
8. Fiecare campanie republicană a prezidenţialelor costă sume uriaşe, suportate de contribuabili. Doar pentru campania din 2014 ministerul de interne a primit 166.778.000 lei. Aceşti bani ar putea fi folosiţi în scopuri cu adevărat utile. Revenirea la Monarhie ne-ar aduce economii inclusiv la capitolul financiar.

8 comentarii la &8222;Cristian Bădiliţă: „De ce votez monarhia la prezidenţiale.”&8221;

 1. Da,este buna ideea si asa nu stiam care merita ca toti suntmincinosi.Asa voi face,voi scrie MONARHIE ,cu majuscule sa le sara-n ochi.

 2. In Monarhie,Regatul Romania a fost un stat modern,democratic,prosper,profund cultural si respectat de toate celelalte state.Monarhia este integratoare, stabilizatoare si aducatoare de bunastare pentru romani.
  Exemplul Regelui Carol I,Regelui Ferdinand si Regelui Mihai I ,al Reginei Elisabeta,Regina Maria.si Regina Elena Mama, impreuna alcatuesc o comoara de nestimate vii de demnitate,virtute si de adanc eroism.Este drumul pe care marele si incercatul , popor roman trebuie sa se inscrie.
  Consider Monarhia un drept mostenit din strabuni!
  Traiasca Regele!

  1. Nu e mostenit din strabuni,pt ca Hbsburgii(incepand cu regele Ferdinand)au fost adusi din Germania,sa stabillize tara romaneasca in deriva!S-au implicat fb,au adus tara in buna forma,da!Cinste lor!Dar,daca boicotezi alegerile,scriind „monarhia”pe buletin,vor fi anulate voturiile si vor castiga alde TONTA!

 3. Va rog sa demonstrati (public) punctele 6 si 8.

  Pentru punctul 6 – daca tot avem senat, guvern, partide… care e rolul regelui? Daca va uitati inafara regele/regina de fapt nu fac nimic, sunt doar niste papusoi care traiesc pe spatele populatiei.
  Pentru punctul 8 – TEORETIC campania este sustinuta din fondurile partidelor, dar in Romania partidele isi fac fonduri din guvern si furturi, ce va face regele?

  1. Pentru punctul 6 – vedeţi monarhiile din afară şi cazurile de separatism evitate: Marea Britanie (Scoţia), Spania (Catalonia), Belgia (rivalitatea Flandra-Catalonia). Monarhiile n-au avut războaie civile. De ce totalitarismele s-au instaurat numai după alungarea regilor?
   Pentru punctul 8 – alegerile prezidenţiale costă enorm, iar, când este implicat un înalt demnitar (un preşedinte care vrea un al doilea mandat sau un prim-ministru), se foloseşte şi de funcţia lui şi de fondurile adiacente. O familie regală se poate auto-finanţat parţial, prin domeniile coroanei, care au funcţionat excelent în România. Funcţia prezidenţială (pentru un om) implică mai multe costuri decât funcţia monarhică (pentru o familie).

 4. Numai cu o organizare temeinica in „masse” sa se poata crea un partid care sa schimbe spre mai bine Romania. Cu actiuni simbolice nu se realizeaza nimic!

 5. PENTRU ANONIMUL CARE VREA RASPUS LA PCT 6 SI 8 ** CAUTA D-LE SI GĂSESTE CARE SUNT ATRIBUTIUNILE REGELEUI INTR-O MONARHIE. ** NU STA CA UN **POPUSOI** ASA CUM SPUI CA STĂ REGELE. HABAR NU AI DE ISTORIE CAUTĂ CONSTITUTIILE DIN 1866 SI 1925 ** NU STA CA UN POPUSOI**.ASTEPTATI SĂ VI SE DEA MURĂ-N GURĂ, M-AM SĂTURAT DE IGNORANTA UNORA, DOCUMENTATI-VĂ APOI FECETI COMENTARII.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s