Carmen Tănase: „Familia Regală şi Majestatea Sa sunt punctul meu de echilibru: mi-au oferit speranţa că demnitatea mea nu este pierdută.”

După ceremonia de decorare – 2013 („Medalia Regelui Mihai pentru loialitate”:

„Am fost foarte, foarte emoţionată. Simt că este cea mai înaltă onoare care mi s-ar fi putut acorda vreodată. Pentru că sunt actriţă, vă spun, ca să înţelegeţi ce înseamnă medalia asta: dacă cineva m-ar anunţa mâine că primesc un premiu Oscar, nu aş fi la fel de emoţionată.

De ce? Pentru că Familia Regală şi Majestatea Sa sunt punctul meu de echilibru în societatea asa ciudată, în ţara asta care devine din ce în ce mai… cu multe semne de întrebare. Ţin foarte mult la demnitatea mea. Majestatea Sa şi Familia Regală mi-au oferit speranţa că demnitatea mea nu este pierdută.

[…] Sunt o susţinătoare a monarhiei. Cred că e unica şănsă să mai ieşim puţin la lumină.”

„Ora Regelui”, 1 iunie 2013

Carmen Tănase

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Carmen Tănase: „Familia Regală şi Majestatea Sa sunt punctul meu de echilibru: mi-au oferit speranţa că demnitatea mea nu este pierdută.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s