Prof. Nicolae M. Constantinescu: „avem nevoie de o Monarhie Constituţională, pentru ca statul să beneficieze nu numai de legi drepte, dar şi de legi corect aplicate sine ira et studio.”

SERIA „ALIANŢA NAŢIONALĂ PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI.”

„În urmă cu o săptămână am împlinit 78 de ani, ccea ce înseamnă că la 30 decembrie 1947 aveam 11 ani şi jumătate. Tatăl meu, colonel medic la Spitalul Militar Regina Elisabeta din Bucureşti, m-a crescut în spiritul respectului faţă de Dumnezeu, faţă de Rege, faţă de lege, faţă de cei mai mari ca mine.

Abdicarea forţată, silită, cu revolverul pe masă a MS Regelui Mihai a fost un act de o samavolnicie ieşită din comun, făcut în dispreţul legii, la ordinul părinţilor sau bunicilor celor care au ocupat luna trecută Crimeea.
De 66 de ani de când a fost abolită Monarhia la noi în ţară, suntem victimele unui regim republican discreţionar, pentru care legea nu a mai reprezentat de la început nimic, din moment ce sentinţele erau antedatate iar procesele erau de faţadă, făcute de ochii lumii.

Vă rog să faceţi o comparaţie între trias politica, principiul de bază al unei monarhii constituţionale, care prevede separarea strictă între puterea legislativă, puterea executivă şi puterea judecătorească, pe de-o parte, şi anii imediat de după 1948, în care completele de judecată pline de asesori lipsiţi de orice pregătire juridică, primeau pe un bilet sentinţa care trebuia dată. Aceste practici ilegitime din timpul lui Dej, au continuat mai voalat şi în timpul lui Ceauşescu – şi au fost păstrate din păcate după 1989 – mă refer aici la imixtiunea politicului în justiţie. Codul Penal a continuat să se aplice la noi şi după 1989 după cum doreau reprezentaţii justiţiei, deşi bunul simţ popular precizase de mult timp că „ unde-i lege, nu-i tocmeală”. Vă citesc articolul 324 CP privitor la instigarea publică şi apologia infractorului :„fapta de a îndemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace de a săvârşi fapte ce constituie infracţiuni se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani…..Lăudarea în public a celor care au săvârşit infracţiuni sau a infracţiunilor săvârşite de aceştia se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani”. Unde aţi fost domnilor procurori în 14 iunie 1990 când Ion Iliescu le-a mulţumit minerilor pentru înaltul spirit civic de care au dat dovadă ? Sau- art. 268 CP, care prevede că „fapta de a dispune arestarea, de a trimite în judecată sau de a condamna pe o persoană, ştiind că este nevinovată, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”. Unde aţi fost domnilor procurori atunci când colegi de ai d-voastră au privat de libertate zeci de persoane prinse şi bătute de mineri pe străzile Bucureştiului ?
Iată unul din motivele fundamentale pentru care avem nevoie de o Monarhie Constituţională, pentru ca statul nostru să beneficieze nu numai de legi drepte, dar şi de legi corect aplicate sine ira et studio. […] Monarhia Constituţională nu ar mai fi permis perpetuarea regimului discreţionar şi corupt, în care Zeiţa Dreptăţii nu are ochii acoperiţi, ci dimpotrivă are o lupă pentru a alege mai bine ce dosare se judecă- şi ce dosare se pun la păstrare.

Îl rog pe Bunul Dumnezeu să mă ţină în viaţă până când MS Regele va reveni pe tron.
Trăiască Regele! Uneşte-i Doamne pe Români!”

– prof.dr. Nicolae M. Constantinescu, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România

Sursa: ANRM

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s