Comunicat: Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei – al II-lea Congres (Buşteni, 26-28 septembrie 2014)

Asociaţia ALIANŢA NAŢIONALĂ  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI are onoarea de a anunţa public organizarea în intervalul 26-28 septembrie 2014 la Buşteni (Prahova) a celui de-al doilea congres al său (adunare generală), prin care se încheie un ciclu de peste doi ani de activitate intensă pentru restaurarea monarhiei constituţionale, forma de guvernământ cea mai potrivită felului de a fi al cetăţenilor României.

     Născută în jurul unui nucleu din tineri activişti ai mişcărilor din anul 2012 şi de reprezentanţi experimentaţi şi presitigioşi ai mişcării monarhiste cristalizate în cursul anilor ’90,  ALIANŢA NAŢIONALĂ  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI şi-a finalizat etapa formativă, în care a constituit nucleele unor viitoare filiale în toate provinciile istorice ale ţării şi în care şi-a obţinut personalitatea juridică odată cu primul său congres, care s-a ţinut în oraşul cu rezonanţe regale, Sinaia, în luna aprilie a anului 2013. Cu această ocazie,  ALIANŢA NAŢIONALĂ  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI şi-a asumat o strategie prin care şi-a propus să introducă în discursul monarhist o viziune nouă, axată mai mult pe argumentele pragmatice şi pe redactarea unui proiect de Constituţie monarhică modernă, în ton cu vremurile actuale.
     Într-o primă fază, prin şirul de dezbateri „Monarhia constituţională, un proiect legitim pentru România”, inaugurat în ianuarie 2013 la Jokey  Club din Bucureşti, continuate apoi la sediul Bibliotecii Naţionale şi în diverse locaţii din ţară,  ALIANŢA NAŢIONALĂ  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI s-a adresat clasei politice, dar şi publicului larg, pentru a sublinia nu numai faptul că monarhia constituţională reprezintă o necesitate, dar şi că restaurarea este o alternativă realistă.
     Ulterior, prin reprezentanţii săi,  ALIANŢA NAŢIONALĂ  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI a adus mesajul monarhist pe străzile României, cu ocazia flashmoburilor organizate de Ziua Imnului, de Ziua Reginei, dar şi mai important în cadrul lucrărilor Forumului Constituţional, organizat în cadrul Senatului României pentru realizarea consultării publice ca prim pas al reformei constituţionale ce urma să aibă loc în anul 2013. După finalizarea lucrărilor Forumului Constituţional şi publicarea raportului acestuia, ALIANŢA NAŢIONALĂ  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI a pus bazele unei largi coaliţii a societăţii civile în cadrul dezbaterii „Procesul de revizuire a Constituţiei: început, desfăşurare, viitor”, organizată în Sala Constantin Stere a Senatului României la 26 iunie 2013.
     Un moment de vârf în activitatea  ALIANŢEI NAŢIONALE  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI l-au reprezentat Marşurile Regale „Monarhia Pentru Viitor”, desfăşurate la Bucureşti în 10 noiembrie 2013 şi la Bucureşti, Craiova, Timişoara şi Cluj Napoca în 5 aprilie 2014. Ulterior, la 10 Mai 2014, s-a desfăşurat cel mai frumos flashmob din întreaga activitate de până acum a organizaţiei, constând din înălţarea în aer a unui banner, două concerte pe stradă şi împărţirea de flori cu ocazia Zilei Naţionale.
Sursa: Ioan Furtună (ANRM Galaţi). Sloganul „România, Colţ de Rai, doar cu Regele Mihai” aparţine filialei ANRM Mehedinţi (Noel Negrea).
     În aceeaşi perioadă, avocaţii şi juriştii  ALIANŢEI NAŢIONALE PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI au finalizat proiectul de Constituţie monarhică, care va fi făcut public la momentul potrivit.
     ALIANŢA NAŢIONALĂ  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI s-a aflat în tot acest timp şi într-un continuu proces de formare de structuri în toate colţurile ţării şi în diaspora, ajungând în prezent la un număr de 19 filiale şi sucursale judeţene funcţionale, totalizând un număr total de peste o mie de aderenţi.
     Ca urmare a tuturor acestor eforturi şi a voluntariatului fervent al membrilor şi simpatizanţilor noştri, ALIANŢA NAŢIONALĂ  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI a devenit un reper în cadrul societăţii civile din România şi nu numai, având legături cu numeroase coaliţii de ONG-uri, asociaţii şi fundaţii, între care putem nominaliza Platforma Unionistă Acţiunea 2012, Conferinţa Monarhistă Internaţională, Clubul Monarhiştilor Clujeni şi alte Cluburi ale Monarhiştilor din ţară, Asociaţia România Vie etc. Diverşi oameni politici au început să se raporteze la  ALIANŢA NAŢIONALĂ  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI, chiar dacă nu întotdeauna informaţiile difuzate de ei sau de staff-urile lor au fost exacte sau corecte.
     Cel de-al doilea congres este unui foarte important, dedicat atât consolidării interne şi rafinării mecanismelor de extindere în continuare a  ALIANŢEI NAŢIONALE  PENTRU RESTAURAREA  MONARHIEI, cât şi ajustării strategiei realităţilor curente din România şi din lume.
CĂTĂLIN ŞERBAN,

Copreşedinte A.N.R.M.
Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Comunicat: Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei – al II-lea Congres (Buşteni, 26-28 septembrie 2014)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s