Cătălin Şerban: „Astăzi, România are nevoie, mai mult decât oricând, de monarhie constituţională.”

ANRM

Din seria „Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei”

Monarhia este un simbol al identităţii naţionale, acel element care catalizează toate energiile naţionale.

[…] Odată cu perioada comunistă, identitatea naţională aproape că a fost pierdută. România n-a mai fost o naţiune la fel de puternică ca înainte de 1947, s-a transformat într-o populaţie uşor de manevrat, şi-a pierdut toate simbolurile naţionale şi identitare, respectul faţă de valori, libertăţi, faţă de cei care au luptat pentru acestea.

Astăzi, România are mai mult decât oricând nevoie de monarhie constituţională. Eşecul republicii s-a văzut din 1947 până în prezent. O sumedenie de preşedinţi sau secretari de partid au dus politici care nu au fost în asentimentul poporului român sau împotriva intereselor lor legitime.

Regele are un rol de reprezentare în societatea moderăn, nu de implicare activă în guvernare. Este o legătură cu celelalte state, ţinând cont de relaţia de rudenie cu celelate familii europene.

Astăzi, mai mult decât oricând, România cheamă monarhia.”

Cătălin Şerban, copreşedinte ANRM

„Ora Regelui”, 15 septembrie 2012 (ediţie realizată de Marilena Rotaru)

catalin serban

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Cătălin Şerban: „Astăzi, România are nevoie, mai mult decât oricând, de monarhie constituţională.”&8221;

 1. Alegerea unui nou presedinte este o loterie ! Cand l-am votat pe actualul, am crezut ca am tras lozul cel mare. Eroare! A fost NECASTIGATOR! Vrem un nou presedinte, mai tragem un loz, din 4 (5) in 4 (5) ani! Cine garanteaza ca va fi castigator?! NIMENI!
  Romani! Nu mai jucati Tara la loterie!
  Votand un presedinte votam defapt stapanii viitorului presdinte !
  Regele are un singur stapan ! Pe Dumnezeu !
  Alegeti continuitatea, alegeti stabilitatea.
  Alegeti Monarhia constitutionala!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s