Majestatea Sa Regina Ana a României: „Un rege nu râvneşte la putere. El doreşte să aibă forţa de a dărui putere şi prestigiu poporului său.”

Majestatea Sa Regina Ana a României în dialog cu Doina Uricariu:

@ „Maximarul inferior”, vol. II (Polirom, 2010):

„Istoria demonstrează că monarhiile constituţionale nu-şi destabilizează poporul.” (p.96) „Cei care-şi pun problema monarhiei se gândesc la o formă de construcţie a României verificată istoric.” (p.115)

Un rege nu are voie să se rupăde poporul său. Toţi oamenii au dreptul să vadă, să i se adreseze. […] Poarta care duce la rege trebuie să rămână deschisă pentru toţi. […] Un rege nu poate întoarce spatele unei părţi din poporul său.” (pp.98-99)

Un rege nu râvneşte la putere, nu are complexul puterii. El doreşte să aibă forţa de a dărui putere şi prestigiu poporului său.” (p.98)

„Am văzut mulţi republicani fascinaţi de ceremoniile regale, ahtiaţi de protocolul regal, în vreme ce regii din actualele monarhii europene nu ştiu cum să trăiască mai simplu, mai firesc, mai sportiv. […] Regalitatea e ceva interior, deci nu se reduce la mobilier, bijuterii sau fastul care-mi displace.” (p.190)

„Asta ar trebui să înţeleagă românii: că problemele lor politice nu vor fi rezolvate decât de ei. Nimeni nu face curăţenie în casa altuia.” (p.109)

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

8 comentarii la &8222;Majestatea Sa Regina Ana a României: „Un rege nu râvneşte la putere. El doreşte să aibă forţa de a dărui putere şi prestigiu poporului său.”&8221;

  1. Reblogged this on tudorvisanmiu and commented:

    Mâine, de ziua Reginei Ana (Jubileul 91), scoţienii vor decide dacă vor să se separe sau nu de Anglia (Marea Britanie / United Kingdom). Sper, ca şi Regina Elisabeta a II-a – ”that the Scottish will “think very carefully about the future””. De observat, însă, că Majestatea Sa va rămâne regină a Scoţiei şi în cazul în care aceasta îşi obţine independenţa. [http://www.thetimes.co.uk/tto/news/uk/scotland/referendum/article4206204.ece]

  2. TRAIASCA MAJESTATEA SA REGINA ANA A ROMÂNIEI !

    Astazi este o zi fasta, pentru toti românii onesti, cu discernamânt si cu simtul valorilor autentice. Minunata noastra REGINA împlineste o vârsta venerabila, dar pastreaza nealterate iubirea fata de Cel cu care Si-a unit destinul, cu peste 66 de ani în urma, dragostea si fidelitatea fata de poporul caruia i S-a daruit odata cu casatoria cu M.S. REGELE MIHAI. Poate ca sunt subiectiv, dar nu cred ca vreo monarhie europeana se poate mândri cu o Regina atât de frumoasa, distinsa, nobila si generoasa. Sub aparenta Sa fragila si delicata Ea ascunde un caracter extrem de puternic, o tenacitate si un curaj care au ajutat-O sa depaseasca multele si grelele încercari pe care le-a avut de depasit Cuplul nostru Regal.

    VIVE LE ROI ! VIVE LA REINE ! BON ANNIVERSAIRE, VOTRE MAJESTE !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s