Filip-Lucian Iorga: „Parlamentul României nu a aprobat niciodată actul abdicării Majestăţii Sale Regele Mihai I.”

R.: Care este legitimitatea Republicii în România?

F.L.I.: Actul abdicării Majestăţii Sale Regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, este nul, pentru că a fost smuls sub ameninţarea armei şi sub şantajul uciderii a 1000 de tineri arestaţi la mitingul din 1945. Mai mult, Parlamentul României nu a aprobat niciodată acest act. Republica Populară Română s-a instaurat prin fraudă, fără să aibă sprijin popular şi bazându-se doar pe susţinerea trupelor sovietice aflate în ţară. Republica a adus cu ea crimele, arestarea a sute de mii de oameni nevinovaţi, proletcultismul menit să spele creierele generaţiilor tinere, distrugerea elitelor şi promovarea selecţiei inverse, sărăcirea populaţiei, decăderea morală.

A urmat apoi Republica Socialistă România, condusă de un agramat paranoic, care a instaurat un cult al personalităţii demenţial, similar celui din Coreea de Nord, care a distrus o bună parte din patrimoniul istoric al ţării şi şi-a ţinut poporul în foame, frig şi frică, faimoşii “cei trei F”.

După 1989, s-a ratat şansa istorică a restaurării Monarhiei şi am continuat să ne complacem în Republica lui Ion Iliescu, susţinută straşnic de bâtele minerilor şi de baronii roşii. […] Valorile sunt răsturnate, selecţia inversă (aceea care îi favorizează pe incompetenţii şantajabili) este criteriul predominant de accedere în funcţiile de conducere.

R.: Credeţi că restaurarea Monarhiei poate rezolva toate aceste probleme?

F.L.I.: Eu nu sunt adeptul mesianismului în istorie şi nu cred că o persoană sau o instituţie pot reaşeza singure o societate pe făgaşul ei firesc. Cred însă că România are nevoie acum de echilibru, de demnitate, de moralitate şi de identitate. Adică exact de lucrurile pe care Dinastia română le poate readuce ţării, dacă va avea şansa să domnească din nou. Monarhia nu ne va rezolva toate problemele, dar ne va ajuta pe noi să ni le rezolvăm. Regele nu va munci în locul nostru, dar va reinstaura respectul pentru munca noastră.

R.: Dar Regele împlineşte la anul 90 de ani. În ce măsură o restaurare a Monarhiei mai este posibilă?

F.L.I.: M.S. Regele Mihai nu este doar un mare rege, respectat în întreaga lume şi un mare patriot român. Este şi un om foarte bun, răbdător şi înţelept. Eroismul lui nu vine numai din ceea ce a făcut pentru ţară, ci şi din ceea ce a pierdut. Regele Mihai a pierdut o ţară, dar cu toate astea nu şi-a abandonat-o niciodată. Zeci de ani a lucrat pentru români de departe, aşteptând să se întoarcă acasă. Faptul că M.S. Regele Mihai este în continuare printre noi este un privilegiu pentru contemporanii săi, dar şi o lecţie aspră. Ne arată cât de frumoşi am fi putut fi cu Regele pe Tron, dar ne vorbeşte şi despre neputinţele noastre, despre şansele ratate, despre durerea datoriei neîmplinite. Prezenţa Regelui printre noi ne vorbeşte încă despre ceea ce avem de făcut pentru ţara noastră, începând cu o analiză a propriei conştiinţe şi terminând cu reaşezarea instituţională a ţării. Vârsta Regelui nu e un impediment; dimpotrivă, e o comoară de experienţă şi înţelepciune.

Iar alături de Majestatea Sa stau Principesa Moştenitoare Margareta împreună cu Principele Consort Radu şi întreaga Familie Regală. În primăvara lui 2010, tânărul Principe Nicolae a primit de la Rege titlul de Alteţă Regală. Familia Regală are un viitor, important pentru noi este ca acest viitor să se confunde cu cel al României.

[…]

R.: Care este rolul actual al Familiei Regale a României?

F.L.I.: Indiferent dacă domneşte sau nu, Familia Regală a României rămâne o garanţie identitară şi un model pentru societatea românească.

Acţiunile caritabile ale ASR Principesa Margareta a României, prin Fundaţia omonimă pe care o conduce, munca ASR Principele Radu ca Reprezentant Special al Guvernului (în perioada guvernelor Năstase şi Tăriceanu), ca şi toate celelalte activităţi întreprinse de Casa Regală demonstrează că aceasta este o prezenţă vie în societatea românească, o instituţie care îşi extrage puterea din istoria glorioasă a Dinastiei şi foloseşte, în acelaşi timp, toate instrumentele modernităţii pentru a face bine poporului român.”

DC News, 9 noiembrie 2010

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

8 gânduri despre &8222;Filip-Lucian Iorga: „Parlamentul României nu a aprobat niciodată actul abdicării Majestăţii Sale Regele Mihai I.”&8221;

 1. Monarhia este calea catre Adevăr, catre Dreptate, catre Verticalitate. Dumnezeu își întoarce Fata catre noi prin Unsul sau! Trăiască Regele! Cu adânc respect, Bogdan Banciu

 2. Ctind istoria abdicarii Regelui Mihai I, am realizat ca, logica actiunilor din acel 30 dec. 1947, este de un paralelism izbitor cu evenimentele din iulie 2012, conduse de Ponta si Antonescu, sub bagheta lui Dan Voiculescu ! Ce noroc pe romani, ca in 2007, aderasem la Uniunea Europeana !

  1. În 1947, au recurs la ameninţări. În 1947, erau 30 de oameni: nu aveau cvorum. În 1947, au falsificat legi, pe care le-au antedatat în Monitorul Oficial. În 1947, toată ţara era cu Regele.
   Nu cred că putem compara cele două evenimente.

 3. Actul de Abdicare semnat de M.S. Regele Mihai I a fost lovit de la bun inceput lovit de nulitate juridica atata timp cat el a fost semnat sub presiune si amenintari de tot felul. Asa zisa „Sedinta Solemna” care era menita sa valideze asa-zisul Act a fost o „facatura” tipic comunista si prin urmare total contestabila. Cercetarile istorice au dovedit ca nici nu a avut vreodata loc o asemenea „Sedinta solemna” deoarece Parlamentul era deja in „vacanta parlamentara” si era practic imposibila convocarea deputatilor.

 4. Este momentul pentru reinstaurarea monarhiei,care a fost inlaturata de cominternul sovietic si comunistii romani formati de Moscova, in mod abuziv.Ne-au pierdut la masa negocierilor Churchil si americanii,dar acum este sansa Romaniei. Majestatea sa , nu este dator niciunui partid,este Unsul Domnului.

 5. Haleluia ! Dumnezeu nu ne-a parasit cu totul ci ne pedepseste doar pentru ratacirile noastre !

  Casa Regala a anuntat ca este pregatita si gata sa preia Guvernarea Romaniei !
  Casa Regala a Romaniei si Monarhia sunt sansa de reabilitare a Romaniei !
  O Romanie Ruinata, Jefuita si ajunsa pe mana Camatarilor si Zarafilor Globalizarii Anticriste prin mana si cu incuviintarea unei Clase Politice Tradatoare si Penale. O Clasa Politica lipsita in totalitate de Patriotism sau preocupare pentru Interesul National si Binele Public !
  Din ’89 incoace vechile Structuri Securiste sau Bolsevice au continuat sa detina controlul Puterii si a Deciziilor in Romania. Aceste Structuri pentru a-si asigura Recunoasterea, Sprijinul sau Protectia Puterilor sau Grupurilor de interese americane sau europene au cedat si predat Romania acestora lasand-o astfel Prada Mafiei Finantelor sau Economiilor Grupurilor Oculte Internationale.
  Aceasta TRADARE a permis ca Romania sa fie astazi intr-o faza foarte avansata de Saracie, de Destructurare a Statului, Economiei, Institutiilor Fundamentale a Fiintei si Identitatii Noastre Nationale !
  Aceste Structuri au continuat la fel ca si inainte de ’89 sa distruga Spiritul si Moralitatea Crestina a Poporului nostru ducandu-le in Derizoriu prin impunerea unor Patriarhi care prin zelul si obedienta lor fata de aceste Structuri Anticriste au uitat cu desavarsire de Dumnezeu, de Iisus Hristos si de Legile lor !
  Reinstaurarea Monarhiei este singura cale care ar putea duce la insanatosirea si curatirea societatii noastre de atatia Impostori, Hoti, Ciocoi sau Iude. Multi dintre ei „fosti” tovarasi ai vechii Nomenclaturi Ceausiste !
  Toata aceasta Cloaca, Mafie dimpreuna cu Camarilele lor au fost si sunt in continuare sprijiniti de alde Soros, Gitenstein sau Merkel !
  Acestia au pus astfel mana pe Putere si sunt in continuare mentinuti acolo impotriva Vointei Cetatenilor Romaniei !

  Romania vrea in majoritatea ei REINSTAURAREA MONARHIEI !
  Repunerea in Drepturi a Casei Regale a Romaniei si revenirea pe Tronul Regatului Romaniei a MS Regelui Mihai I al Romaniei !
  Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu !

  ps – ALDE ar putea fi Partidul care intr-o Monarhie Constitutionala sa dea primul Prim Ministru si primul Guvern al Regatului Romaniei de dupa Dictatura Bolsevica a anilor 1945-2015 !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s