Andrew Popper: „Monarhia constituţională e cea mai bună formă de guvernare pentru Europa.”

„Ora Regelui”, 15 septembrie 2012 (ediţie realizată de Marilena Rotaru)

Londra, octombrie 2006 (interviu de Marilena Rotaru)

„Cunoscând istoria Europei şi trăind mai mult decât o jumătate de viaţa mea în Europa (România şi Anglia), totdeauna am crezut că monarhia constituţională reprezintă cea mai bună formă de guvernare pentru ţările europee. E uşor de demonstrat: Ţările cele mai respectate, ţările care nu au cunoscut dictatura, ţările cele mai de prestigiu sunt monarhii constituţionale.

[…] Este extraordinar cât a însemnat pentru Anglia existenţa unei monarhii constituţionale: i-a protejat împotriva dictaturii, vulgarizării, a reprezentat un garant al democraţiei.

Ţările care şi-au pierdut monarhul în Europa au cunoscut întotdeauna, fără excepţie, o perioadă de tulburări şi băi de sânge care au avut loc odată ce a fost îndepărtată monarhia. Monarhia reprezintă un simbol al unitaţii naţionale şi a continuităţii istorice.

Având în fruntea unei ţări o monarhie […] este foarte important şi este un antidot împotriva vulgarizării din lumea contemporană.”

Andrew Popper

Şef al Casei Majestăţii Sale Regelui (2006)

Sursa foto

 

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s