Roxana Iordache: „Monarhia costă mult mai puţin decât campaniile electorale pentru alegerea preşedintelui şi face toţi banii.”

„Pe lângă respectul cuvenit în concertul ţărilor civilizate şi credit pentru refacerea economică, monarhia constituţională – adică parlamentară – înseamnă următoarele garanţii esenţiale […]:

statalitate la cel mai înalt nivel de respectabilitate internă şi internaţională

egalitate şi imparţialitate în raporturile Coroanei cu partidele (guvernul şi opoziţia sunt deopotrivă “ala Majestăţii Sale”).

stabilitate instituţională, separaţie a puterilor în stat garantată, începând cu independenţa Justiţiei

unitate socială şi naţională, credibilitate internaţională

eliminarea polilor conflictuali de putere, prin dispariţia instituţiei prezidenţiale, care este fatalmente partizană, cu tendinţe şi chiar anumite atribuţii de intervenţie în treburile executivului şi vizând discriminarea opoziţiei

– focalizarea atenţiei publice/electorale asupra guvernării şi a activităţii parlamentare: se alege premierul, ca şi parlamentarii, cu toată responsabilitatea care derivă din actul alegerii, iar parlamentul se ocupă cu legislaţia şi controlul asupra guvernului în acord cu Constituţia

personalizarea atât de dragă românilor îşi găseşte reperul perfect, adică monarhul, Regele sau Regina  – a(l) tuturor cetăţenilor ţării, fără absolut nici un fel de discriminare -, iar politica se degajează de obiceiul nefast al personalizării în detrimentul ideii de partid şi de competiţie între partide ca reprezentante ale unor grupuri legitime de interese din societate

– eliminarea arbitrariului alegerii unuia ca caricatura de preşedinte actual

– şi nu în ultimul rând: monarhia costă mult mai puţin decât campaniile electorale pentru alegerea preşedintelui şi face toţi banii, pentru beneficiile pe care tocmai le-am semnalat.

LA MULŢI ANI, MAJESTATE! TRĂIASCĂ REGELE MIHAI!

TRĂIASCĂ FAMILIA REGALĂ A ROMÂNIEI!

TRĂIASCĂ  DINASTIA DE ROMÂNIA!”

– Roxana Iordache, 10 mai 2011

Roxana Iordache şi Corneliu Coposu

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

3 gânduri despre &8222;Roxana Iordache: „Monarhia costă mult mai puţin decât campaniile electorale pentru alegerea preşedintelui şi face toţi banii.”&8221;

  1. Pacat, daca ar sti seniorul ce a crescut sub aripa lui … Ai tradat PNTCD-ul Roxana, in ultimii ani te-ai luptat cu toata puterea pentru distrugerea lui! Din fericire, tu si cei ca tine nu ati reusit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s