Stela Popescu: „Eu în sufletul meu sunt monarhistă din 1990.”

„Eu în sufletul meu sunt monarhistă, din ’90, de când era voie să spui 🙂 L-am cunoscut pe dl. Coposu, a fost un fel de „şcoală politică” fiindcă nu avea nici un fel de ură, nu detesta pe nimeni, el iubea viaţa şi România. M-a învăţat că viaţa e frumoasă fără ură, să o iubesc aşa cum este. Pentru asta am crezut în restaurarea monarhiei în România.

Nu întâmplător, am încercat în 1990 să intru la Majestatea Sa. Am intrat la Versoix. Ne-a primit într-o audienţă de 45 minute, ceea ce era enorm. Am discutat cu Dânsul lucruri din ţară, teatru… Era un domn fin, cu zâmbet calm şi prietenos. Deşi când am intrat în salon şi l-am văzut…. am înlemnit.”

Stela Popescu

Ora Regelui, 12 octombrie 2013

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Stela Popescu: „Eu în sufletul meu sunt monarhistă din 1990.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s