Andreea Esca: „În 1992, m-am simţit atât de mândră şi de fericită că puteam fi în preajma Regelui, încât simt şi astăzi golul din stomac.”

„Imediat după Revoluţie, la prima vizită a regelui Mihai în România, eram reporter la SOTI şi am fost cea care a acoperit subiectul. M-am simţit atât de mândră şi de fericită că puteam fi în preajma Regelui, încât simt şi astăzi golul din stomac. Când Principesa Margareta a României s-a hotărât să rămână aici, să-şi facă o familie şi să ne împărtăşească din bunătatea şi nobleţea sa regală, am retrăit bucuria primei experienţe, despre care tocmai v-am povestit. Iar an de an, văzând rezultatele excepţionale ale Fundaţiei Principesa Margareta, nu pot decât să măsimt din ce în ce mai norocoasă că am avut şansa să-i cunosc pe aceşti oameni minunaţi. Oameni care nu pot să rămână indiferenţi la suferinţele României şi care s-au hotărât să-şi ajute semenii. Le mulţumesc!”

Andreea Esca

„Fundaţia Principesa Margareta – 20 de ani”, GÂNDURI DESPRE FUNDAŢIE, p. 83

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s