Adrian-Silvan Ionescu: „Noi, românii, am fost privilegiaţi de providenţă a avea un monarh longeviv.”

„Monarhia, ca atare, există atâta vreme cât există monarhul. Iar noi, românii, am fost privilegiaţi de providenţă a avea un monarh longeviv, cel mai vârstnic din familia sa şi unul dintre cei mai vârstnici din toate timpurile (în vremurile mdoerne doar kaiserul Wilhelm I a atins etatea de 91 de ani).

[…] să ne mândrăm că am fost, cândva, Regat!

Adrian-Silvan Ionescu

directorul Institutului de Istoria Artei,

Prefaţă la Monarhia în România. O evaluare. Politică, Memorie şi Patrimoniu (coord. Liviu Brătescu, Ştefania Ciubotaru), Ed. Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” iaşi, 2012, p.7,9

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 comentarii la &8222;Adrian-Silvan Ionescu: „Noi, românii, am fost privilegiaţi de providenţă a avea un monarh longeviv.”&8221;

  1. Sa ne mandrim ca am fost candva Regat ? GRESIT.Continuam sa fim,iar doar pt ca niste mizerii politice tin tara suprimata si in ilegalitate de 67 ani nu inseamna ca nu suntem Regat.
    In ultima vreme,”aduni” tot mai multe „ratari” de genul celei din articol.

    E asta un blog monarhist sau tu insusi te indoieste de ceea ce esti si sustii ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s