Pr. Ioanichie Bălan: „Ar fi bine ca ceea ce a început Regele Mihai să poată termina în timpul vieţii care i-a rămas.”

(minutul 23:50)

Interviu din 1997

Pr. Ioanichie Bălan:Ţara trebuie condusă într-un duh tradiţional.

Sorin Dumitrescu: – Păi cine poate să facă asta mai bine decât regele?

Pr. Ioanichie Bălan: Foarte bine, daca poporul îl alege şi  regele e capabil, noi rege am vrea, fiindca este unsul lui Dumnezeu. Dar nu sunt eu omul care să hotărăsc una sau alta. Dar noi vrem conducători creştini, însă nu creştini de circumstanţă, ci unul care este convins şi îşi iubeşte ţara, si se uită întai la Dumnezeu, intreabă şi pe oameni, la nevoie face şi un referendum.

[…] Regele Mihai a venit la Sihăstria. Ar fi bine ca ceea ce a început să poată termina în timpul vieţii care i-a rămas. Noi am dori ca regele să fie în fruntea ţării, dar nu se ştie dacă tot poporul vrea. Nimeni nu mai ştie ce vrea exact. Politica e foarte vicleană. […] E mai bine să ai un rege, un uns al lui Dumnezeu în fruntea ţării, ales de Dumnezeu și de popor. Aşa ar trebui, ar fi şi firesc: alegerile din 4 în 4 ani sunt o cheltuială, o grămadă de şiretlicuri şi o demagogie totală.

pr-victorin-cotet-cu-regele-crop

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

4 gânduri despre &8222;Pr. Ioanichie Bălan: „Ar fi bine ca ceea ce a început Regele Mihai să poată termina în timpul vieţii care i-a rămas.”&8221;

  1. Ceia ce a inceput MS Regele Mihai trebuie sa termine!
    Domnie in pace cu intelepciune si respect fata de toate popoarele lumii,Majestatea Voastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s