Regele Mihai, preşedintelui Elveţiei, la distrugerea satelor româneşti: „vă implor în numele poporului român”

„După ce a început procesul demolării şi distrugerii satelor româneşti, într-o scrisoare adresată preşedintelui Elveţiei, regele Mihai se exprima aşa: „Vă implor în numele poporului român”. Eu nu am auzit politician, republican sau nu, care să se exprime astfel, să fie atât de alături de poporul român; un asemenea mod de exprimare nu l-am auzit decât în vocea unui părinte. Un părinte îi spune doctorului: „Vă implor să-mi salvaţi copilul”. Exact aşa se exprima regele în această scrisoare, am văzut-o cu ochii mei.”

Doina Uricariu

„Memorialul durerii”, ediţie 23 august, TVR Plus, 42:40….

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

2 gânduri despre &8222;Regele Mihai, preşedintelui Elveţiei, la distrugerea satelor româneşti: „vă implor în numele poporului român”&8221;

  1. Blog Monarhist dar pui semnul intrebarii in poza ?
    Blog Monarhist dar aproape constant uiti formularea Majestatea Sa (M.S.).Ti-e rusine s-o pronunti ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s