Valerian Stan: „Fiecare an care a trecut după decembrie 1989 a arătat că implicarea Casei Regale în destinul României este tot mai necesară.”

„Fiecare an care a trecut după decembrie 1989 a arătat, uneori într-un mod contradictoriu dar în ultimă instanţă cu atât mai convingator, că implicarea Casei Regale în destinul României este tot mai necesară.

Personal cred că revenirea la monarhie, în chiar termenii constituţionali şi politici ai anului 1947, este nu doar posibilă dar şi categoric dezirabilă. Şi totuşi, dacă în cele din urmă se va decide că rolul Casei Regale în istoria viitoare a ţării va trebui jucat altfel, cred că o asemenea decizie ar trebui susţinută şi ea. Contînd în primul rând ca printr-o asemenea formulă, cel mai probabil tranzitorie, Casa Regala îşi va consolida şi mai mult prestigiul şi popularitatea. Iar prin aceasta va garanta că, nu peste mult timp, Monarhia românească “va fi iarăşi ce a fost, şi mai mult decât atât”.”

Valerian Stan, „Casa Regala: un moment important” (III), New York Magazin, 8 august 2007

Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Valerian Stan: „Fiecare an care a trecut după decembrie 1989 a arătat că implicarea Casei Regale în destinul României este tot mai necesară.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s