Maria Dimitriu Villegas: „Ţările care au păstrat monarhia sunt cele mai stabile.”

Ora Regelui, 9 noiembrie 2013, min. 41:30…

„Camelia Csiki: V-aţi născut regalistă. Astăzi mai credeţi în monarhie?

Maria Dimitriu Villegas: De ce cred în monarhie? Ţările care au păstrat monarhia, şi vorbesc de Anglia (moneda, lira sterlină, este cea mai puternică şi stabilă monedă), sunt cele mai stabile: monarhul este un arbitru, Parlamentul continuă să slujească guvernul care conduce prin partidele politice, însă Monarhia este un arbitru stabil. Şi vin investiţiile străine.

De ce credeţi că Monarhia este salvarea noastră?

Pentru stabilitate. Din când în când, chiar – nu vreau să dau exemple – partidele se dezbină, se ceartă. Trebuie să fie altă ambiţie: ne aşteaptă mai multe binefaceri, şi nu ştiu de ce nu se realizează. […]

Aveţi încredere că Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Nicolae pot duce mai departe destinele Casei Regale?

Absolut. Regele nu este decât un arbitru. Toţi românii au dreptul să voteze pentru guvernul care îi conduce.”

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

7 gânduri despre &8222;Maria Dimitriu Villegas: „Ţările care au păstrat monarhia sunt cele mai stabile.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s