Cristian Bădiliţă: „Singurul subiect politic important din România îl reprezintă, la ora actuală, un referendum pentru forma de guvernare.”

„Se implinesc, iata, saizeci de ani de la abdicarea fortata a Regelui Mihai si saptesprezece ani de cand tot nadajduim „la foc tare” intoarcerea Sa pe tron. Mi se strange inima de fiecare data cand intru in vreo biserica episcopala, mitropolitana sau in cea patriarhala si vad tronurile „in berna”, legate cu sfoara de muzeu, parca pe vecie. Sforile muzeale trebuie sfasiate, iar Regele si Regina, conducatorii de drept ai Romaniei, trebuie sa-si reocupe locurile, destinate lor, din fata sfantului altar.

[….] Singurul subiect politic important din România îl reprezintă, la ora actuală, un referendum pentru forma de guvernare. Monarhia nu trebuie vazuta, pueril, ca o speranta, ci matur, ca o realitate. Realitatea de drept. Realitatea de acum 60 de ani, cand Romania exista, cu adevarat, pe continentul european. Nu doar supravietuia in izmene republicane.”

Cristian Bădiliţă

9AM, 19 decembrie 2007

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s