Victor Rebengiuc: „Cred că ar fi momentul ca Monarhia să își reintre în rol”

Cea de a XX-a editie a Galei Premiilor UNITER, in Bucuresti

Victor Rebengiuc, „Vocile străzii”, 30 decembrie 2012:

„Sper! De când a abdicat Regele am sperat că noi vom reveni la Monarhie. Dar iată că nu s-a întâmplat lucrul asta până acum, și cei aproape 50 de ani de propagandă comunistă au izbutit să lase o părere nefavorabilă în ceea ce privește Monarhia. Au fost 50 de ani intenși, de propagandă intensă, și lucrul asta e mai greu de eradicat. Eu cred însă că acum e un moment foarte bun pentru problema asta: să ne gândim dacă nu ar fi mai bine să revenim la Monarhie.

Pentru că, stau și mă gândesc, Traian Băsescu nu mai are mult, totuși, din mandatul lui, și mă gândesc cine ar putea să vină mai departe președinte. Nu e nimeni care ar putea să mă convingă că ar fi un bun președinte pentru România. Sigur că sunt unii care s-ar vedea ei în postura asta de președinte al României, dar nu mă impresionează niciunul. Și cred că ar fi momentul ca Monarhia să își reintre în rol.

via Lilick Auftakt

Castelul Peleş. 28 februarie 2013
Reclame

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

4 gânduri despre &8222;Victor Rebengiuc: „Cred că ar fi momentul ca Monarhia să își reintre în rol”&8221;

 1. CREZUL MEU ** MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA** IN VREMURI DE CRIZĂ AR TREBUIE PUSĂ IN DISCUŢIE SI FORMA DE GUVERNAMÎNT DIN ROMÂNIA – REPUBLICA- CLASA POLITICĂ IN ANSAMBLUL EI ESTE RETICIENTA- NU SE VREA SCHIMBAREA IN BINE ADICĂ REVENIREA LA MONARHIE CONSTITUTIONALĂ IAR POPORUL IN MARE PARTE MANIPULABIL N U PREA STIE CE A INSEMNAT SI POATE INSEMNA MONARHIA, N U S-AU SĂTURAT DE PRESEDINTI ?!!!!!!! PRESEDINTI CARE AU TOLERAT CORUPŢIA, INCOMPETENTA LA TOATE NIVELURILE, OAMENII IN GENERE N U CUNOSC CA ** FREGELE TRONEAZĂ NU GUVERNEAZĂ ** AICI ESTE MISIA NOASTRĂ CONSTIENTIZAREA A CIT MAI MULTOR SEMEN I DE AI NOSTRI CU BENEFIICIILE UNUI REGIN BAZAT PE MONARHIE CONSTITUŢIONALĂ- ABIA ATUNCI LA UN EVENTUAL REFERENDUM VOM AVEA CÎSTIG DE CAUZĂ- TRĂIASCĂ MONARHIA– TRĂIASCĂ REGELE

  1. CE SA MAI SALVEZE CA NICI REGELE NU S-A CONFRUNTAT IN VIATA LUI CU ASA HOTII ! DA! DACA AR FI FOST MAI TANAR IN PUTERE SA IA FRAIELE ,IN MANA , ATUNCI DA!

 2. Reiau aici ceea ce spunea gânditorul creştin Petre Ţuţea despre Monarhie:
  “Sigur că forma ideală de guvernămînt e monarhia. Monarhia ar presupune şi alegeri, şi partide şi ar presupune un arbitru: acest arbitru, văzînd forţele politice în conflict, alege el, de fiecare dată, dar n-o alege pe cea mai populară, ci pe cea mai adecvată interesului general. Deci monarhia n-are criterii de conducere democratice. De fapt monarhia a făcut România Mare, iar democraţia a mai redus-o.”
  (322 de vorbe memorabile ale lui PETRE ŢUŢEA, Ed. Humanitas, Bucureşti, 2000, pag. 71)

  “Regele Mihai I de Hohenzollern a izbit neamul nemţesc de la Baltica la Creta într-o noapte şi a salvat poporul român de la dezastru. Mihai, regele românilor, a pus pumnul în balanţa forţelor, înclinînd-o în lagărul democraţiilor, într-un moment în care nu se ştia încotro înclină, nici în senatul francez, nici în cel american. Că am redus razboiul cu un an, pentru ca Hitler să nu facă arme speciale, că-n Anglia nu mai rămîneau atunci decît iepurii din vizuini…”
  (322 de vorbe memorabile ale lui PETRE ŢUŢEA, Ed. Humanitas, Bucureşti, 2000, pag. 68)

  1. Acest demagog fățarnic care are ”succesuri” la unii tineri… Vai, tinerilor… care și l-au ales model..! Acest țărănoi flaușat, Victor Rebengiuc! Membru al unor comiții de excelență… Vai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s