Crin Antonescu: „Monarhia nu este doar o pagină din istoria României, ci cam toată cartea.”

Discurs 8 noiembrie 2010

„Dacă în 1990 opţiunea mea monarhistă era puternic sentimentală […] în decursul anilor, aceasta a venit o opţiune raţională. Monarhia nu este doar o pagină din istoria României, ci cam toată cartea.

[…] După 20 de ani de aventuri nefaste ale prezidenţialismului românesc, poate azi înţelegem cel mai bine că Regele, ca şi Patria, deşi nu se aleg, ci se slujesc, ne dau exact ce ne lipseşte mai mult decât oricând: coeziune, forţă, unitate, aspiraţie. Monarhia nu e o amintire, ci o certitudine.

Pentru cei care au curaj, aspiraţie, poate fi un proiect.”

“Monarhia constituţională este cea mai convenabilă formă de guvernământ pentru o ţară ca România.” (24 octombrie 2012)

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Crin Antonescu: „Monarhia nu este doar o pagină din istoria României, ci cam toată cartea.”&8221;

  1. Înregistrarea lui Crin Antonescu din 10 noiembrie 2010 face parte din spectacolul pe care l-am realizat eu la Ateneu. Te rog să nu mai difuzezi nimic din filmele și spectacolele mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s