Marilena Rotaru: „În România există regalitate prin Familia Regală. Ceea ce are nevoie România în acest moment este monarhia.”

marilena rotaru

Marilena Rotaru:

„Continuă confuzia între ”regalitate” și ”monarhie”. Cuvintele sunt tratate și folosite ca sinonime. Nu sunt.

Monarhia este un sistem de guvernare care poate fi pus în discuție.

Regalitatea este o realitate pe care o poți sau nu admira. Dar n-o poți contesta pentru că este ca fenomenele naturale. Asemenea unui copac cu rădăcini adânci, flori și fructe, Familia Regală se dezvoltă continuu. O poți contempla sau trata cu indiferență. Dar n-o poți contesta. Regalitatea poate conține monarhia, iar monarhia poate fi constituțională. Vladimir Volkoff, în cartea sa ”Despre Rege”, spune că ”regalitatea este ea însăși o constituție.” Există regaliști care nu sunt monarhiști și monarhiști care nu sunt regaliști.

În România există regalitate prin Familia Regală Română și modelul ei care s-a impus din ce în ce mai mult românilor. Ceea ce are nevoie România în acest moment, pentru ca aerul să devină respirabil, este monarhia. Monarhia constituțională. Forma de guvernământ din perioada 1881-1947, când România a cunoscut civilizația și progresul care a situat-o între primele țări ale Europei.”

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Un gând despre &8222;Marilena Rotaru: „În România există regalitate prin Familia Regală. Ceea ce are nevoie România în acest moment este monarhia.”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s