Marilena Rotaru: „În România există regalitate prin Familia Regală. Ceea ce are nevoie România în acest moment este monarhia.”

marilena rotaru

Marilena Rotaru:

„Continuă confuzia între ”regalitate” și ”monarhie”. Cuvintele sunt tratate și folosite ca sinonime. Nu sunt.

Monarhia este un sistem de guvernare care poate fi pus în discuție.

Regalitatea este o realitate pe care o poți sau nu admira. Dar n-o poți contesta pentru că este ca fenomenele naturale. Asemenea unui copac cu rădăcini adânci, flori și fructe, Familia Regală se dezvoltă continuu. O poți contempla sau trata cu indiferență. Dar n-o poți contesta. Regalitatea poate conține monarhia, iar monarhia poate fi constituțională. Vladimir Volkoff, în cartea sa ”Despre Rege”, spune că ”regalitatea este ea însăși o constituție.” Există regaliști care nu sunt monarhiști și monarhiști care nu sunt regaliști.

În România există regalitate prin Familia Regală Română și modelul ei care s-a impus din ce în ce mai mult românilor. Ceea ce are nevoie România în acest moment, pentru ca aerul să devină respirabil, este monarhia. Monarhia constituțională. Forma de guvernământ din perioada 1881-1947, când România a cunoscut civilizația și progresul care a situat-o între primele țări ale Europei.”

Un comentariu la &8222;Marilena Rotaru: „În România există regalitate prin Familia Regală. Ceea ce are nevoie România în acest moment este monarhia.”&8221;

Lasă un comentariu