Corneliu Coposu: „Regalitatea e soluţia recuperării României”

 
VIDEO LINK (România Curată):
„[…] Odată cu scăparea noastră de cripto-comunism, cred că vom realiza şi restaurarea unei normalităţi în România, care se va putea face prin Monarhie şi instituţiile democratice. […]

Am o părere excelentă despre M.S. Regele Mihai; l-am cunoscut de copil mic, la proclamarea Lui de Rege, în momentul morţii Regelui Ferdinand; am colaborat cu Dânsul; […] Regele este un înţelept; este un om cu o bunăvoinţă deosebită, de o inteligenţă şi de o bogăţie de informaţie care din nefericire nu rezultă din convorbirile cu Dânsul. Are atâta cultură şi, în toate domeniile, ideile lui proprii care se pot sesiza într-o lungă convorbire, care nu sunt aparente. Regele este un Om blajin; este destinat să fie Rege, are gesturi maiestoase: este o plăcere să stai de vorbă cu Dânsul. Mănâncă foarte puţin (dacă eşti invitatul Regelui, două zile simţi foamea). […]
În zecile de mii de momente de singurătate, când nu vorbeam cu nimeni în puşcărie, când n-aveam dreptul să stau jos, când n-aveam posibilitatea de a comunica, sigur că trebuia să am preocupări: lipsa de preocupări de desfiinţează din punctul de vedere al rezistenţei. Am scris poezii […] Vreau să închei cu o scurtă poezie, legată de toată suferinţa pe care am îndurat-o şi perspectivele pentru viitor; se numeşte „Rugă”:
Cerne, Doamne, liniştea uitării 
Peste nesfârşita suferinţă
Seamănă întinderi de credinţă
Şi rodeşte roua îndurării.
***
Răsădeşte dragostea şi crinul
În ogorul nepădit de ură
Şi aşterne peste munţi de zgură
Liniştea, uitarea şi senină.”

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

10 comentarii la &8222;Corneliu Coposu: „Regalitatea e soluţia recuperării României”&8221;

 1. Nu instituțiile, ci oamenii din spatele lor contează. Democrația are puține șanse să ducă la ceva constructiv, atâta timp cât mentalitatea generalâ este antidemocratică. Să nu ne amăgim cu câțiva țapi ispășitori.

  1. „Nu instituțiile, ci oamenii din spatele lor contează.” -> Aici sunt de acord 🙂 De aceea la noi instituţia prezidenţială nu se bucură de deferenţa şi respectul pe care o asemenea instituţie ar trebui să-l aibă: pentru e asociată cu purtătorii ei (Ion Iliescu, Traian Băsescu şi, mai puţin, Emil Constantinescu). Situaţia e dramatică cu atât mai mult cu cât însăşi reprezentanţii funcţiei nu şi-au respectat-o (ex: ce spun preşedinţii unii despre alţii, inclusiv cei interimari) 🙂

 2. TOT CE A SPUS CORNELIU COPOSU IMEDIAT DUPA 1990 ESTE VALABIL SI ASTAZI. DACA ATUNCI NE UNEAM SI FACEAM CEVA PENTRU ROMANIA ACUM NU MAI ERAM IN MARASMA IN CARE NE AFLAM.
  MAI AVEM TIMP DACA NE UNIM CU TOTII SA LUPTAM PENTRU REINSTAURAREA MONARHIEI CONSTITUTIONALE SINGURA SOLUTIE DE A SALVA ROMANIA ACEASTA MINUNATA SI FRUMOASA TARA JEFUITA SI VANDUTA DE COMUNISTI.

  TRAIASCA REGELE MIHAI I CU INTREAGA SA FAMILIE REGALA. TRAIASCA MOSTENITOAREA COROANEI REGALE PRINCIPESA MARGARETA SPRE A READUCE ROMANIA LA O NORMALITATE ASA CUM AM AVUT-O IN TIMPUL ACELOR ANI DE MONARHIE CARE A CREAT ROMANIA MODERNA.

  TRAIASCA MONARHIA TRAIASCA ROMANIA ! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU AMIN!

  1. Din păcate sunt prea multi hoți si nemernici care decid destinele si viitorul acestei frumoase tari ! Toți Analfabeții si neaveniții sunt aleși de pleava acestei nații sa doarmă in parlament ! Numai monarhia ne-ar putea salva ! Trăiască Regele ,trăiască Monarhia !!!

 3. Am fost, sunt si voi fi un monarhist convins.
  Monarhia este puterea legală in România.
  Republica, in România,este o creație a ocupantului străin bolșevic, in scopul nimicirii poporului roman.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s