Candidatura ASR Principele Radu şi pedagogia regală

A fi domn:

„Faptul că a existat şi o candidatură a Principelui Radu (în 2009), că Regele l-a lăsat să facă asta (oricum nu avea şanse şi nu a dus intenţia la capăt), a făcut parte din pedagogia regală – Principele Radu nu se dăduse cu capul de pragul de sus… L-am văzut că acum e altfel: aşa va lucra pedagogia regală şi pe noi, asta e puterea de a lucra pentru oameni a Regelui, iar Regele Mihai are har.”

Din interviurile date:

Stelian Tănase: Presupunem că nu veţi ieşi preşedinte. Nu credeţi că va pierde Casa Regală?

Radu al României: Casa Regală va câştiga sigur, pentru că va în prim-plan. Va câştiga România, pentru că se va constata că există profesionalism.”

___

„Stelian Tănase: Credeţi că preşedintele Băsescu vă percepe ca pe un rival?

Radu al României: Da.

Stelian Tănase: O caracterizare a actualui preşedinte.

Radu al României: Acest exerciţiu de 5 ani nu a avut absolut nimic prezidenţial în el. A fost un om politic redutabil, dar care s-a comportat mereu ca un candidat politic, nu ca un preşedinte. Nu are nimic de-a face cu un şef de stat. […] Eu aş folosi preşedinţia într-un mod foarte diferit, dialogul meu ar fi mai degrabă cu Parlamentul, decât cu Guvernul. Pentru că fiind un preşedinte ales de popor, relaţia firească e cu Parlamentul.

[…]

Tănase: Veţi aduce monarhia?

Radu: Nu voi încerca să fac asta, pentru că nu merită nici România, nici monarhia aşa ceva.”

Anunțuri

Despre Tudor Vişan-Miu

Sunt un tanar cu preocupari intelectuale. Principalele mele domenii de interes: istoria, genealogia, memorialistica, literatura, lingvistica, economia, politica, filosofia, teologia. Legat de aceste domenii: cred ca istoria este o forma de a invata despre oameni, ca fiecare persoană are origini familiale ce merita aflate si ca "o viata capata mai mult sens atunci cand este scrisa". Iubesc cartile. Cred ca a scrie corect in propria limba este o dovada de patriotism (nu am putut-o face in acest profil deoarece Gravatarul nu accepta diacritice - n.m.). Am o viziune social-economica "de dreapta". Cred ca "treburile publice" sunt o chestiune de interes general, dincolo de "partea scandaloasa" ce prea adesea însoteste administrarea lor. In privinta formei de guvernamant a Romaniei, sunt sustinatorul unei monarhii constitutionale. Consider democratia si capitalismul cele mai bune sisteme inventate pana acum de catre om. Filosofic, ader la modernitatea clasica. Religios, sunt un crestin fundamentalist si conservator. ”Primeste deci darul meu, care ti-a fost adus, fiindca Dumnezeu m-a umplut de bunatati si am de toate” (Geneza, 33:11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s