Emil Hurezeanu: „Sunt convins că pentru România cel mai bine ar fi fost continuarea unei monarhii.”

EMIL HUREZEANU:

Regatul a fost paradigma, formatul prin care România a cunoscut cea mai bună, mai sincronă – cu Europa – dezvoltare a sa, din toate punctele de vedere. […]

Sunt convins că pentru Romania cel mai bine ar fi fost continuarea unei monarhii.”

– 2013, interviu dat lui Bogdan ŞERBAN IANCU

Ora Regelui, 21 iunie 2014, 31:00…..33:40

EMIL HUREZEANU:

– Ar fi fost bine, la o regândire a Constituţiei, monarhiei să i se dea o şansă în dezbatere.

– 10 mai este ziua suveranităţii interne şi externe a României monarhice după 1866.

– Discursul Regelui din Parlament (2011) este unul dintre cele mai interesante şi mai importante acte politice, declaraţii politice ale perioadei moderne.

2013, interviu dat Agenţei r/News

4 comentarii la &8222;Emil Hurezeanu: „Sunt convins că pentru România cel mai bine ar fi fost continuarea unei monarhii.”&8221;

 1. Este loc in aceasta asertiune, Emile, de multe cuvinte si aprecieri care, obligatoriu trebuie sa lege urmatoarele idei, sintagme, … cnezate si voevodate (forme de organizare social-administrativa), emancipare sociala, civica, regalitate si apoi, frangerea acesteia!

 2. Doar Romanii pot sa hotarasca asupra destinului lor! Insa ei trebuie sa fie bine si corect informati si lasati sa aleaga in deplina libertate dupa un „timp de gandire” suficient de lung… De se va intampla asa putem spera sa vedem iarasi Acvila Regala de pe Drapelul Tarii fluturand maiestos in varful catargului de la Castelul Peles !

 3. „NOI ORDONAM MOSTENITORILOR NOSTRI SA RESPECTE ACEASTA ANEXA ACUM SI DUPA DECESUL NOSTRU, EA REPREZENTAND ULTIMA NOASTRA VOINTA ”
  Din continutul Anexei retinem :
  „FAC PUBLICE URMATOARELE DECIZII:
  1) Fiica mea cea mare, Principesa Margareta, va fi succesorul meu dinastic si Sef al Casei Regale a Romaniei, dupa moartea mea. In cazul in care Natiunea romana si Parlamentul Romaniei vor considera potrivita folosirea monarhiei ca forma de guvernamant, solicit Parlamentului sa renunte la aplicarea legii salice, care nu corespunde nici drepturilor din Europa de astazi, nici valorilor societatii romanesti. Pana cand aceste lucruri se vor intampla, Principesa Margareta va ramane, dupa moartea mea, Seful Casei Regale a Romaniei si Custode al Coroanei Romaniei.” Majestatea Sa Regele Mihai I al României!
  TRĂIASCĂ REGELE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s