Cristian Pârvulescu, preşedintele Forumului Constituţional: „Este indiscutabil ca în România monarhia constituţională a jucat un rol esenţial în modernizarea statului.”

Reporter: Monarhiştii au fost o minoritate după ’90 aşa li s-a spus, a devenit această minoritate mai presantă în ultimii ani?

Cristian Pârvulescu: Cu siguranţă da. Datorită decepţiilor legate de politica internă. Dacă în 1990 monarhiştii erau mai degrabă vârstnici, acum sunt tineri, cei pe care i-am întâlnit în cadrul dezbaterilor din Forumul Constituţional erau tineri, reprezentau asociaţii, au un mesaj coerent, cer modificarea art.152 privind limitele revizuirii Constituţiei în special a acelui paragraf care se referă la formele republicane de guvernământ. Pe de altă parte, în urmă cu 20 de ani vorbeam de 10% susţinători ai monarhiei constituţionale, ultimele sondaje indică o dublare a acestora în condiţiile în care imaginea Regelui Mihai şi a Casei Regale este foarte bună.

http://www.romania-actualitati.ro/simpatizantii-monarhiei-s-au-dublat-in-ultimii-ani-50350

10 mai 2013, Claudia Zidaru („Radio România Actualităţi”)

http://media.3netmedia.ro/player/genplayer.php?id=3&fileid=63544&s=0&p=

Reclame

Un gând despre &8222;Cristian Pârvulescu, preşedintele Forumului Constituţional: „Este indiscutabil ca în România monarhia constituţională a jucat un rol esenţial în modernizarea statului.”&8221;

  1. PENTRU DL. C. PÂRVULESCU**D.LE MATALE ESTI UN PUI DE COMUNIST- RECUNOSTI CĂ MONARHIA CONSTITUTIONALA A JUCAT UN ROL ESENTIAL IN MODERNINAZEA ROMÂNIEI- DAR OARE DECE NU AR FI MAI BUNA SI ACUM MONARHIA IN LOCUL ACESTEI CLASE POLITICE DEPLORABILE, CORUPTĂ SI PLINĂ DE PENALI, OARE CREZI CĂ ASA CEVA S-AR FI PUTUT INTÎMPLA DACĂ PE TRON ERA REGELE MIHAI ?DE CE NU INTELEGETI CĂ ROATA SE POATE INVÎRTI, CĂ republica INSTAURATĂ ASA CU BINE MA GÎNDESC CĂ STI ILEGAL,SUB PRESIUNE, PRIN PRAUDĂ SI CU TANCURILE SOVIETICE DEFILIND PRIN BUCURESTI, SI CĂ REGELE A FOST OBLIGAT SĂ ABDICE ASA CUM BINE STII D-LE PÂRVULESCU DOAR TE PRETINZI A FI ISTORIC. FIIND PRESEDINTELE FORUMULUI CONSTITUTIONAL ESTE ASA DE GREU SĂ PROPUNETI CA IN SISTEMUL REVIZIONAL AL ACESTEI CONSTITUTII CARE ARE CA FUNDAMENT NENOROCITA DE CONSTITUTIE DIN 1948 DE SORGINTE SOVIETICĂ, ANUME REVIZUIREA ART. 1( 2 ) SI 152 CUM CĂ FORMA DE GUVERNAMÂNT ( republica ) NU POATE FI SUPUSĂ REVIZUIONĂRII ADICĂ ESTE **BATUTĂ IN CUIE) ** NEACORDINDU-NE NOUA DREPTUL DE A NE ALEGE SOARTA, DACĂ EU VREAU MONARHIE ATUNCI SĂ FIU LĂSAT SĂ VOTEZ PENTRU MONARHIE ! NU VRETI NICI IN RUPTUL CAPULUI, SUNTETI LA CURENT CĂ NOI MONARHIŞTII SUNTEM PE VAL CUM S-AR SPUNE CÎSTIGĂM TEREN IN FATA REPUBLICANILOR SI LA O ADICĂ VOM AVEA CISTIG DE CAUZĂ, CE AVETI DOMNILOR IMPOTRIVA REGELUI SI A REVENIRII MONARHIEI IN TARA ASTĂ, ? DE CE VA ESTE ASA DE FRICĂ ? STIU EU DE CE, DAR O SĂ V-O SPUN PE FORUM.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s